Cazul Sergiu Nicolaescu continuă: Parchetul se autosesizează

Publicat: 08/01/2013, 17:20
Actualizat: 03/08/2014, 21:49

UPDATE 17.15 Fostul jurnalist Vasile Rotaru a declarat marți, pentru Mediafax, că a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere în care solicită instanței să renunțe la judecarea celor două acțiuni inițiate de un pretins fiu al lui Sergiu Nicolaescu, întrucât i-a fost folosită identitatea.

„Am fost la judecătorie însoțit de un avocat, care m-a îndrumat ce anume să scriu în respectiva cerere. Mi-a fost folosită identitatea, nu eu sunt cel care a inițiat cele două acțiuni”, a mai spus Rotaru, care a confirmat că a comunicat și Poliției faptul că i-a fost folosită identitatea.

Întrebat dacă știe cine i-a folosit identitatea pretinzând că este fiul regizorului, Vasile Rotaru a spus că nu știe acest lucru.


Cazul legat de demersurile în instanță ale pretinsului fiu al regizorului Sergiu Nicolaescu a ajuns în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care au deschis, marți, o cauză penală privind faptul că s-ar fi folosit date de identificare ale altei persoane.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a fost constituită, în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu informațiile vehiculate în mass-media conform cărora, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București, a fost depusă o acțiune în stabilirea paternității de către o persoană care se pretinde a fi fiul unui cunoscut regizor recent decedat și care a folosit, în cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Secția 14 a Poliției sectorului 4 face cercetări cu privire la cererea depusă la instanță de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu, polițiștii sesizându-se cu privire la un eventual fals, dar și în urma unei înștiințări a lui Vasile Rotaru, al cărui CNP a fost folosit în înregistrarea acțiunii.

Ulterior demersurilor de la Secția 14, Poliția Capitalei a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu și face cercetări referitoare la posibila săvârșire a unor infracțiuni de fals în cazul cererii de stabilire a paternității depuse pe 4 ianuarie la Judecătoria sectorului 1 de un bărbat care s-a recomandat drept Vasile Rotaru, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.

Acesta a depus două acțiuni la Judecătoria sectorului 1 București, în urma cărora instanța a înregistrat, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsuflețit al regizorului (care are termen de judecată în 5 februarie) și altul pentru stabilirea paternității (cu termen de judecată în 15 mai).

Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

La scurt timp, în presă au apărut informații potrivit cărora Codul Numeric Personal (CNP) din cererile trimise instanței aparține unui fost jurnalist sportiv, Vasile Rotaru.

Astfel, în urma amplei mediatizări a cazului, Secția 14 a Poliției sectorului 4 București s-a autosesizat marți dimineață în cazul acțiunii depuse la Judecătoria Sectorului 1, instanță care are sediul în acest sector, loc unde s-ar fi comis infracțiunea.

Totodată, poliția a primit o înștiințare din partea lui Vasile Rotaru, care a precizat că nu a depus el cele două acțiuni la judecătorie pe 4 ianuarie, înaintând și acte.

Poliția urmează să ia număr unic de înregistrare al cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 București.

La primul termen de judecată, în procesul privind stabilirea paternității, instanța Judecătoriei sectorului 1 a stabilit calitatea procesuală a persoanei care a deschis acțiunea, iar în cazul în care se constată că reclamantul este o altă persoană decât cea care s-a recomandat a fi, dosarul se va suspenda.

ANUNȚ surpriză. Medicii dezvăluie SECRETUL BOLII lui Sergiu Nicolaescu. Ce s-a întâmplat DE FAPT în ziua internării

Citește și CTP, editorial nemilos despre filmele lui Sergiu Nicolaescu: „Cel mai bun manipulator al maselor de figuranți neplătiți”

Citește și Cristian Tudor Popescu, editorial cutremurător despre INCINERAREA lui SERGIU NICOLAESCU

Citește și MESAJ CUTREMURĂTOR al lui Jojo. Cum își ia ADIO de la omul care i-a marcat viața

Citește și DECLARAȚIE-ȘOC: „Sergiu Nicolaescu a fost UN OM RESPINGĂTOR”. Vezi cum arată și cum a ajuns azi Pistruiatul!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto