Ce a pățit fostul consilier al Alinei Bica, care și-a retras denunțul

Ce a pățit fostul consilier al Alinei Bica, care și-a retras denunțul
Publicat: 28/06/2017, 16:16
Actualizat: 28/06/2017, 16:23

Ionuț Mihăilescu a fost achitat de judecători pentru acuzația de favorizarea infractorului, dar a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

Decizia nu este definitivă și fostul consilier al Alinei Bica poate face apel.

Dosarul a fost trimis instanței de către procurorii anticorupție după ce Mihăilescu nu și-a mai susținut, în fața judecătorilor, denunțul împotriva fostei șefe DIICOT.

La termenul din 13 iunie 2016 din dosarul în care Alina Bica, Horia Simu și fostul șef ANAF, Șerban Pop, sunt judecați pentru fapte de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, fostul consilier al Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu, denunțător în cauză, nu și-a mai susținut denunțul împotriva fostului procuror șef al DIICOT.

În fața judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul și a precizat că nu își mai susține declarația dată la DNA, în faza de urmărire penală. Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaștere a vinovăției în acel caz și că orice ar spune despre fosta șefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această mențiune, Ionuț Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Procurorul DNA prezent la proces a cerut judecătorilor ca în cazul lui Ionuț Mihăilescu să se „consemneze două infracțiuni- mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului”, solicitând totodată ca încheiera de ședința să fie trimisă la DNA pentru continuarea cercetărilor.

Ulterior, procurorii anticorupție au deschis dosar penal în care l-au pus pe Mihăilescu sub învinuire pentru infracțiunile menționate anterior.

La termenul din 13 iunie 2016, prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul în fața judecătorilor.

„Ascultându-l pe Mihăilescu că a încercat să facă orice să stopeze celălalt dosar (n.r. dosar ANRP)…am făcut 52 de zile de arest, pe baza acestui denunț. Vine acum cu tupeu să spună asta?! Cum e posibil ca nimeni să nu reacționeze. Și-a bătut joc de viața mea”, a spus Alina Bica în sala de judecată.

Ionuț Mihăilescu este principalul denunțător în dosarul în care Alina Bica și Șerban Pop sunt acuzați de DNA că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu. Conform procurorilor anticorupție, fostul șef al ANAF Șerban Pop ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane în vederea soluționării favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, sumă din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro.

Potrivit declarației date de Ionuț Mihăilescu la DNA, Bica i-ar fi solicitat să îl contacteze pe fostul șef al ANAF Șerban Pop, care „îi dăduse în prealabil acesteia un mesaj telefonic de salut în legătură cu dosarul numitului Simu Horia”.

Ionuț Mihăilescu și Alina Bica sunt judecați împreuna în unul dintre dosarele privind suspiciuni de corupție la ANRP. În cauza respectivă, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), ulterior procuror șef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. Ionuț Mihăilescu este acuzat de două fapte de complicitate la luare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare