Ce a pățit profesoara filmată în timp ce lovea un elev cu o carte în cap și cu picioarele

Ce a pățit profesoara filmată în timp ce lovea un elev cu o carte în cap și cu picioarele
Publicat: 23/10/2015, 12:47

Potrivit directorului Liceului „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria, Gabriela Liliana Lepădat, profesoara Mioara Roșca, care a lovit un elev cu o carte, iar apoi cu picioarele, în timpul orei de informatică, după ce a avut o ieșire nervoasă, a fost sancționată cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni și nu ami are dreptul să predea la clasa respectivă, potrivit unei decizii a comisiei de disciplină a instituției de învățământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„A fost sancționată conform statutului personalului didactic și al Legii Educației cu cea de-a treia sancțiune din cinci, și anume cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni. Și aceasta cu condiția de a nu se mai repeta incidentul. De asemenea, doamna profesoară nu va mai preda la clasa respectivă și i s-a recomandat să facă și un consult psihologic”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Gabriela Liliana Lepădat.

Inspectorul școlar adjunct Victor Vijoli a spus că încă nu a primit decizia comisiei disciplinare, dar rolul Inspectoratului Școlar Județean este acela de a verifica dacă a fost aplicată legea corect, neavând competența de a da sancțiuni.

„Nu am văzut încă hârtiile, dar am înțeles că a primit a treia sancțiune. Dacă se va mai repeta acest incident regretabil, se va ajunge la desfacerea contractului de muncă. Eu am discutat și cu elevul și cu mama acestuia și au spus că nu vor să depună plângere. Mama a spus că nu dorește sancționarea profesoarei, însă nu s-a pus problema pentru că gestul cadrului didactic a fost incalificabil. Elevul și-a recunoscut oarecum vina. Incidentul s-a petrecut după ce profesoara l-a dat afară de la oră pe elev, a fost și provovată de acesta. Era deja pauză”, a spus Vijoli.

În schimb, reprezentanții elevilor din Brașov cer desfacerea contractului de muncă al profesoarei Mioara Roșca. Astfel, Consiliul Județean al Elevilor Brașov, condamnă „comportamentul agresiv și ilegal” al profesoarei din Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu”, din județul Brașov, catalogându-l ca „o gravă încălcare a Codului de Etică pentru Învățământul Preuniversitar și a Codului Penal”.

„Consiliul Județean al Elevilor Brașov și Consiliul Național al Elevilor nu pot decât să condamne un astfel de comportament imoral, care stă ca dovadă a situației îngrijorătoare în care multe dintre școlile din România încă se regăsesc. Astfel, structura atrage atenția asupra faptului că acțiunile profesoarei reprezintă o încălcare a articolelor 6 și 7 din Codul de Etică pentru Învățământul Preuniversitar. De asemenea, agresarea fizică a elevului este ilegală conform articolului 193 din Codul Penal și aduce cu sine, în urma plângerii prealabile a persoanei vătămate, sancționarea agresorului cu amendă sau închisoare de până la doi ani. În baza acestor argumente, reprezentanții elevilor găsesc justificată desfacerea contractului de muncă a unui cadru didactic agresiv, care nu respectă normele etice în cadrul unității de învățământ, și cer public atât direcțiunii Liceului Teoretic «Ion Codru Drăgușanu», cât și Inspectoratului Școlar Județean Brașov să ia toate măsurile necesare în acest sens”, se arată în comunicatul elevilor.

De asemenea, președintele consiliului Județean al Elevilor Brașov, Vlad Ștefan, spune că „un astfel de comportament din partea unui cadru didactic, care ar trebui să fie un etalon în ceea ce privește conduita și moralitatea în societate, denotă o lipsă gravă de profesionalism și pedagogie”.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, la Liceul „Ion Codru Drăgușanu”, din Victoria, în timpul orei de informatică, profesoara Mioara Roșca fiind filmată de către elevi cu un telefon mobil în timp ce îl lovea cu o carte peste cap pe unul dintre copii, iar apoi cu picoarele.

Deși elevul lovit de către profesoara de informatică Mioara Roșca a spus că nu dorește să facă plângere împotriva acesteia, filmulețul înregistrat cu telefonul mobil de unul dintre colegii lui a apărut pe internet.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a declanșat o inspecție generală la liceul din Victoria, după ce directoarea instituției a anunțat inspectoratul cu privire la incident.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că...
BREAKING | George Țelinoiu a murit după ce s-a aruncat în gol de pe viaductul...
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Crin Antonescu, atac la Iohannis și conducerea PNL: Un grup de nevertebrate politic, orice vot...
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani....
Incredibil cum arată artista la 55 de ani. Timpul a stat pe loc pentru ea!...
Laurent a venit din Franța și s-a îndrăgostit de România. A reușit să facă performanță...
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață...
Un milion de pensionari afectați de a doua recalculare. CNPP refuză adeverințele de venit ale...
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
Mulți posesori se plâng că apar aceste probleme la cutia robotizată Dacia. Cât costă reparația
Războiul din Ucraina, ziua 939. Bloomberg: Kamala Harris intenţionează să se întâlnească cu Zelenski săptămâna...
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Mesajul transmis de Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, în...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Oamenii de știință au demontat una dintre cele mai consacrate statistici despre biodiversitate