Ce alcoolemie avea omul de afaceri turc care a intrat cu mașina în polițistul de la Rutieră

Ce alcoolemie avea omul de afaceri turc care a intrat cu mașina în polițistul de la Rutieră
Publicat: 04/08/2015, 13:55

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că rezultatele probelor biologice arată că Abdullah Ataș avea în sânge o alcoolemie de 1,65 la mie, ceea ce înseamnă, conform anchetatorilor, că acesta se afla în pragul comei alcoolice.

După rezultatele analizele de sânge, făcute la Institutul Național de Medicină Legală, Abdullah Ataș a fost acuzat și de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, pe lângă cele de tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului.

Abdullah Ataș, administrator al firmei Ataș Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, se află internat de luni la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul București a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte. Abdullah Ataș a fost internat până luni la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce s-a accident la nivelul feței, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu mașina în gard.

Gheorghe Ionescu, polițistul de la Brigada Rutieră accidentat de omul de afaceri turc, a suferit multiple intervenții chirurgicale, fiindu-i montat și un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, iar starea sa este deosebit de gravă, potrivit informațiilor transmise de Spitalul Floreasca.

Polițistul, în vârstă de 44 de ani, are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă și hematom retroperitoneal minim.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde polițistul era împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, polițistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri Abdullah Ataș să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat și l-a lovit. Polițistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea.

„Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenților de poliție, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. – lucrător de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliție a Municipiului București, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu și care la rându-i efectua semnale de oprire – a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanță de 350 de metri și aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanță de aproximativ 10 metri”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București într-un comunicat de presă.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului și a fost prins de polițiști în Pipera.

„După proiectarea lucrătorului de poliție, inculpatul Ataș Abdullah și-a continuat deplasarea pe șoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecția șoseaua Pipera – șoseaua București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuiește un imobil”, potrivit Parchetului Tribunalului București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul