Ce amenzi au dat inspectorii sanitari veterinari în acest sezon estival

Redactor:
Cosmin Vaideanu
Ce amenzi au dat inspectorii sanitari veterinari în acest sezon estival
Inspectorii sanitari veterinari au dat, în acest sezon estival, 200 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, fiind verificați 1.847 de operatori din industria alimentară și fiind retrase de la vânzare produse alimentare de peste 560.000 de lei.

Președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Dumitru Băiculescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, care a funcționat în perioada 15 iunie – 31 august, au acționat medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța și medici veterinari detașați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În această perioadă, au fost verificați 1.847 de operatori din industria alimentară, printre aceștia aflându-se 831 de restaurante, 312 magazine alimentare, 165 de unități fast-food, 99 de unități tip bufet, 82 de laboratoare de cofetărie-patiserie, 75 de braserii, 79 de baruri, dar și 23 de tabere școlare, unitățile verificate aflându-se în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.

Dumitru Băiculescu a afirmat că în urma controalelor au fost date 200 de amenzi în valoare de 201.400 de lei.

„În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilității produselor alimentare, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost date 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 201.400 de lei”, a spus președintele ANSVSA.

El a menționat că perioada Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost confiscate și retrase de la vânzare 38.077 kilograme de carne și produse din carne, 9.308 kilograme lapte și produse lactate, 10.692 de kilograme de pește și produse din pește și 715 kilograme de ouă. Valoarea totală a acestor produse alimentare este de 559.467 lei.

De asemenea, în perioada de desfășurare a Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost cinci suspiciuni de toxiinfecții alimentare, nefiind confirmată niciuna până în acest moment, a mai spus Dumitru Băiculescu.

Inchide