Ce au găsit anchetatorii pe laptopul Iuliei Ionescu, adolescenta fugită de acasă

Ce au găsit anchetatorii pe laptopul Iuliei Ionescu, adolescenta fugită de acasă
Publicat: 18/03/2014, 14:30

Potrivit surselor citate, polițiștii BCCO au terminat percheziția informatică la laptopul elevei și au trimis rezultatele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Polițiștii au găsit în calculatorul Iuliei Ionescu multe rugăciuni și fotografii cu icoane care îi înfățișează pe majoritatea sfinților din calendarul ortodox, fișiere cu muzică și fotografii ale fetei împreună cu familia și colegii de școală.

În ce privește schimbul de mail-uri cu preoți sau călugări, anchetatorii nu au găsit alte mesaje în afara celor care au fost puse la dispoziția polițiștilor, încă de la începutul anchetei, de duhovnicul fetei.

Dosarul a fost trimis de polițiști procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, care urmează să decidă dacă începe urmărirea penală în acest caz.

Polițiștii bucureșteni au ridicat laptopul Iuliei Ionescu, la solicitarea expresă a procurorului de caz, care a cerut o verificare suplimentară, înainte de a da soluția în acest dosar.

Astfel, laptopul a fost predat ofițerilor specializați în infracționalitate informatică din cadrul BCCO.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” din București, a fost dată dispărută în 12 februarie, fiind găsită în 15 februarie, într-un tren în care a urcat la Suceava și care mergea spre București. Ea a fost adusă la București de polițiști și predată familiei, după ce a fost audiată.

Cercetările în acest caz sunt făcute de polițiștii de la Sectorul 5, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Anchetatorii au început urmărirea penală in rem, pentru infracțiunea de lipsire de libertate.

În 19 februarie, șeful Poliției Române, Petre Tobă, anunța că Poliția Capitalei a reconstituit traseul pe care Iulia Ionescu l-a parcurs din momentul în care s-a despărțit de mama ei, în București, și până la Suceava, unde a fost găsită. Tobă preciza că poliția și-a creat o imagine completă a tot ce s-a întâmplat din momentul în care Iulia Ionescu a plecat de acasă.

Petre Tobă spunea că Iulia Ionescu, dispărută în 12 februarie din Capitală, a mers în aceeași zi la Bacău, unde a petrecut noaptea, în gară, a fost apoi găzduită două nopți la mănăstirea Sihăstria Rarău, fiind găsită de polițiști în 15 februarie, în tren, când se întorcea la București.

Șeful Poliției Române mai spunea că probatoriul în cazul dispariției Iuliei Ionescu a fost înaintat de Poliție procurorului de caz, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5.

Tobă spunea că nu exclude ca procurorul de caz să extindă cercetările sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni. Deși nu a menționat ce persoane ar putea fi vizate, Petre Tobă arăta că ancheta a fost îngreunată de reprezentanții mănăstirii Sihăstria Rarău.

„În momentul în care polițiștii IPJ Suceava au căutat fetița la schitul respectiv, aceștia (reprezentanții Sihăstriei Rarău, n.r.) au declarat că ea nu este în schit. Polițiștii au întocmit un proces-verbal, pe care avem semnătura și ștampila schitului respectiv. Pentru găsirea fetiței, nu am beneficiat de informații de la mănăstire”, preciza Tobă.

Conducerea mănăstirii Sihăstria Rarău spunea că Iulia Ionescu a ajuns la mănăstire după verificările Poliției Județului Suceava și ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și că a ales să informeze Poliția după plecarea fetei, ținând cont în primul rând de starea de panică a adolescentei, de refuzul categoric al acesteia de a fi preluată de către organismele abilitate și de promisiunea ei fermă că dorește să se întoarcă la familie în București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete