Ce avere are generalul Ionescu, numit la SRI în locul lui Coldea

Ce avere are generalul Ionescu, numit la SRI în locul lui Coldea
Publicat: 02/05/2017, 21:10
Actualizat: 27/09/2018, 19:09

Răzvan Ionescu deține, împreună cu soția, un teren intravilan de 1.735 de metri pătrați, potrivit declarației de avere. În documentul citat, mai figurează două terenuri în județul Galați, de 5.000, respectiv 6.654 de metri pătrați, aflate pe numele soției.

Familia Ionescu mai deține trei apartamente în București și o casă de vacanță de 141 de metri pătrați în județul Ilfov.

În declarația de avere a lui Răzvan Ionescu, mai figurează un autoturism Toyota și un credit de 55.409 euro, scadent în 2027.

Răzvan Ionescu încasează de la SRI venituri anuale de 118.628 de lei, iar soția sa primește 69.833 de lei anual de la Compania Națională „Loteria Română” S.A., se mai arată în documentul citat.

Pe 24 martie, directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a învestit în funcția de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) pe generalul Răzvan Ionescu, decretul de numire în funcție fiind semnat deja de președintele României. Acesta și-a preluat atribuțiile începând cu data de 24 martie 2017.

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste 20 de ani în munca operativă a Serviciului.

„De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania”, a transmis atunci SRI.

Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde, potrivit SRI „a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism”.

„A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 și anterior numirii în funcția de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere”, mai informează instituția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase