Ce destinație turistică introduce sancțiuni pentru purtarea costumelor de baie în public. Amenda este de 498 de euro!

Ce destinație turistică introduce sancțiuni pentru purtarea costumelor de baie în public. Amenda este de 498 de euro!
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 04/08/2022, 09:52
Actualizat: 04/08/2022, 13:10

În Italia, Sorrento, s-au introdus noi reguli cu privire la purtarea costumelor de baie în public. Cine este surprins plimbându-se la bustul gol sau în costume de baie, inclusiv bikini, riscă o amendă serioasă. 

Restricţia nu se aplică celor care stau în costum de baie lângă piscină sau la un club de pe plajă. Noile măsuri se aplică doar atunci când oamenii sunt afară, în public, fie că se plimbă prin magazine sau se îndreaptă către un restaurant.

Cei care sunt prinși plimbându-se prea dezbrăcați riscă amenzide până la 500 de euro (aproximativ 2.500 lei)

Noile reguli au fost impuse de primarul orașului, Massimo Coppola, care a menționat că turiștii îmbrăcaţi sumar îi fac pe localnici să resimtă „disconfort şi nelinişte”.  În cele din urmă, primarul a luat această inițiativă fără nicio reținere.

Primarul a menționat: „Acest comportament este văzut de marea majoritate a indivizilor ca opus decorului și decenței care caracterizează conviețuirea civilizată.”

„Continuarea acestui exemplu, pe lângă faptul că provoacă disconfort și neliniște în rândul locuitorilor rezidenți și în rândul oaspeților, ar putea duce la o judecată dăunătoare asupra standardului de viață din orașul nostru, cu penalități pentru imaginea sa și pentru turism.”, a susținut Massimo Coppola.

Sursă Foto – The Sun

Reguli stricte și pe alte plaje

Sorrento nu este singurul loc din Italia care a impus astfel de reguli. Praia a Mare din Calabria a interzis îmbrăcămintea nepotrivită, precum și mersul desculț.

Și în Barcelona şi Mallorca oamenii pot purta costume de baie doar pe plajă, cu amenzi de până la 1.500 de lei în Barcelona şi de până la 3.000 de lei în Mallorca pentru cei care nu respectă reglementările. La fel ca-n Sorrento, regula se aplică şi bărbaţilor care se plimbă la bustul gol.