Ce mesaj a adresat Fiscului bărbatul care și-a dat foc în Onești

Ce mesaj a adresat Fiscului bărbatul care și-a dat foc în Onești
Publicat: 10/09/2014, 19:49
Actualizat: 30/09/2018, 02:41

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Bacău, înscrisul în care consilierul local Ciril Bucioacă ar fi dat de înțeles că ar intenționa să se sinucidă a fost depus la Finanțele Publice din Onești la sfârșitul lunii iulie, atunci când, de altfel, a fost și ultima sa prezență în sediul instituției, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În respectivul document, bărbatul din Pârgărești solicită anularea licitației prin care îi erau scoase la vânzare un spațiu comercial și un autoturism, în contul datoriilor de peste 40.000 de lei la bugetul de stat. În aceeași cerere, Ciril Bucioacă își exprimă dorința ca familia sa să vândă respectivele bunuri pe motiv că ar obține prețuri mai bune, banii obținuți urmând să-i vireze în contul datoriilor la Fisc.

„În finalul acelei cereri, bărbatul susține că este dispus să plătească cu viața pentru că nu și-a administrat corect afacerile. O copie a documentului, care avea inclusiv antetul firmei sale, a fost depusă la dosarul în care se desfășoară cercetări cu privire la acest caz de sinucidere”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Poliției Județene Bacău, Valerica Manole.

Oficialii Finanțelor Publice Bacău susțin însă că nu ar exista o legătură între sinuciderea consilierului local, care și-a dat foc în mașină în centrul Oneștiului, și Fisc, pe motiv că datoria pe care o avea la buget era eșalonată, iar bărbatul nu mai intrase în sediul instituției de mai bine de o lună.

Potrivit reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău, Ciril Bucioacă avea o datorie de 40.970 de lei către bugetul de stat, la sfârșitul lunii iulie, debit care însă fusese eșalonat la plată. Bărbatul nu a reușit să respecte graficul de plăți și, în consecință, în luna iunie a acestui an, Fiscul a trecut la executarea silită și i-a scos la licitație un spațiu comercial, la prețul de 3.000 de lei, și un autoturism, bunuri cu care gajase în momentul eșalonării. După trei licitații organizate în această vară, AJFP Bacău nu a reușit să-i vândă bunurile, urmând ca în septembrie să fie scoase din nou la licitație. Cu toate acestea, susțin reprezentanții Finanțelor Publice Bacău, bărbatul nu ar fi avut niciun motiv să recurgă la suicid din cauza problemelor pe care la avea cu Fiscul, având în vedere că instituția nu-i vânduse niciun bun și nici nu trecuse la alte forme de executare silită.

Mai mult decât atât, oficialii AJFP Bacău afirmă că Ciril Bucioacă nu a mai intrat în sediul Fiscului din Onești încă de la sfârșitul lunii iulie, în acest sens existând înregistrările de pe camerele video de supraveghere din incinta instituției.

„Din datele pe care le avem până acum, nu ar exista o legătură între evenimentul de ieri (n.r.- luni) și Fisc. Chiar dacă era declanșată procedura de executare silită și împotriva sa, în ultima perioadă nu s-a întâmplat ceva în plus față de ceea ce a fost în ultimele trei luni. Bărbatul nu a mai intrat în sediul Finanțelor Publice din Onești de la sfârșitul lunii iunie și, de aceea, nu se confirmă ipoteza că ar fi ieșit din instituție înainte de incident. De altfel, locul în care se afla mașina care a ars este în centrul orașului, unde se află mai multe instituții, printre care și Fiscul”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.

Consilierul local Ciril Bucioacă a fost găsit carbonizat, luni, pe bancheta din spate a autoturismului său, parcat în centrul municipiului Onești, după ce mașina a ars în urma unui incendiu pe care, cel mai probabil, bărbatul l-a provocat. Potrivit primelor cercetări desfășurate de polițiștii băcăuani, bărbatul de 40 de ani s-ar fi urcat pe bancheta din spate a autoturismului său prevăzut din fabrică cu două portiere și, după blocarea acestora, ar fi turnat benzină în mașină, după care ar fi dat foc. De altfel, anchetatorii au găsit în mașină atât sticla de benzină cât și bricheta, în urma percheziției autoturismului făcută după stingerea incendiului de către pompieri.

„Toate indiciile pe care le avem până acum duc către sinucidere. Victima ar fi declarat că soția sa că intenționează să-și pună capăt zilelor dacă nu-și rezolvă problemele financiare cu firma pe care o avea”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Bacău, Valerica Manole.

Ciril Bucioacă, tată a trei copii, avea o firmă care administra mai multe magazine din comuna Pârgărești, din 2012 fiind și consilier local din partea PC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
28 de angajați Google, concediați după ce au protestat față de un acord încheiat cu...