Ce ministere vrea Tăriceanu în noul guvern Ponta

Redactor:
Eliana Radulescu
Ce ministere vrea Tăriceanu în noul guvern Ponta
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că partidul pe care îl conduce, Partidul Liberal Reformator vizează ministere ca Ministerul Finanțelor sau Ministerul Economiei în viitorul Executiv, și că nu vor înlocui UDMR-ul la guvernare, având altă viziune.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, la Parlament, dacă pentru a pune în aplicare viziunea liberală, vizează ministere ca Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, el răspunzând: „Da”.

Întrebat dacă, în condițiile în care UDMR pleacă de la guvernare, iar PLR intră la guvernare, ar trebui, conform algoritmului, ca PLR să primească cele două portofolii pe care le avea înainte UDMR, sau poate mai mult de două, Tăriceanu a răspuns că aceasta este o întrebarela care nu poate răspunde „decât condiționat”.

„Așteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanților Uniunii. Nu știu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ și, în privința celei de-a doua părți a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca prioritățile noastre nu fie aceleași cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

El a negat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marți cu premierul Victor Ponta, ar fi negociat anumite ministere.

„Văd diverse speculații care se fac pe televiziunile de știri și vreau să vă spun, încă de la început, că nu am făcut nici un fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului”, a subliniat el.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a venit, marți, la Palatul Victoria, la o discuție cu premierul Victor Ponta privind noua configurație a Guvernului împreună cu Radu Stroe și Daniel Chițoiu, foști miniștri din Guvernul USL.

Inchide