Ce nu le-a spus Firea bucureștenilor care au primit vouchere pentru biciclete: „Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin”

Ce nu le-a spus Firea bucureștenilor care au primit vouchere pentru biciclete: „Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin
Publicat: 01/09/2017, 16:37
„Știți ce nu le-a spus Firea celor cărora le dă tichete pentru biciclete? Că aceste tichete reprezintă venituri și se vor impozita conform legii (nu pot fi încadrate la capitolul ajutoare sociale, evident) și că vor trebui declarate și plătite. Cine nu le va declara, va face mai multe drumuri la ANAF să dea explicații. Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin. P.S. Nu se lasă, și după ce i-am picat la vot acest circ electoral, în următoarea ședință va reintroduce pe ordinea de zi restul de 25.000 de tichete. E imoral și rușinos să iei bani să luăm bani de la niște oameni și să îi dăm altor oameni ca să își ia biciclete”, a scris pe Facebook consilierul PNL la Ciprian Ciucu.
Miercuri,Consilierii Capitalei au respins propunerea de acordare a încă 25.000 de vouchere de 500 de lei pentru bucureștenii care vor să își cumpere o bicicletă, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, în programul „Bicicliști în București”.
În schimb, în cadrul ședinței, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că primii 5.000 de beneficiari ai voucherelor pentru achiziționarea de biciclete au fost notificați și vor putea să achizițoneze deja, începând cu acest weekend, biciclete de la magazinele partenere.
„Mâine (joi – n.red.) semnăm acordurile cu toate magazinele din București, care s-au înscris și doresc să livreze biciclete oferindu-se și acest voucher municipal. Deci, din acest weekend bicicletele se pot achiziționa pe baza voucherului. Din cele 30.000 de cereri primite, 5.000 au fost deja au fost anunțate pe site-ul Primăriei. Primii 5.000 deja au fost anunțați și vor primi voucherul”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București.
Mulți dintre bucureștenii care au făcut cerere online pentru a beneficia de un voucher de la Primăria Capitalei, în vederea cumpărării unei biciclete sau trotinete, nu au primit număr de înregistrare și au descoperit că, deși au aplicat printre primii, nu se află pe lista primilor 5.000 de beneficiari.
Primăria Capitalei a explicat, într-un răspuns adresat MEDIAFAX, că nu au fost procesate decât cererile online care aveau șanse de a se încadra în limita celor 5.000 de vouchere.
„Din cauza numărului foarte mare de solicitări primite pe e-mail, au fost procesate, în primă fază, doar cele care aveau șanse să intre în primele 5.000, cu o marjă generoasă. Toți ceilalți solicitanți vor primi numere de înregistrare în etapa a doua a programului, care va demara imediat după aprobarea de către Consiliul General a numărului de vouchere. Cei care nu au primit număr de înregistrare cu siguranță nu se regăsesc pe lista primilor 5.000 de beneficiari”, a explicat, în acest context, pentru MEDIAFAX, Municipalitatea. În plus, Primăria a anunțat și că, după respingerea propunerii de a acorda alte 25.000 de vouchere, aceasta va fi pusă din nou pe ordinea de zi a următoarei ședințe.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Apare o nouă obligație în România. Se aplică în toate magazinele și restaurantele, fără excepție
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Copacii care au supraviețuit bombei atomice lansate asupra Hiroshima
×