Ce nu le-a spus Firea bucureștenilor care au primit vouchere pentru biciclete: „Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin”

Ce nu le-a spus Firea bucureștenilor care au primit vouchere pentru biciclete: „Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin
Publicat: 01/09/2017, 16:37
„Știți ce nu le-a spus Firea celor cărora le dă tichete pentru biciclete? Că aceste tichete reprezintă venituri și se vor impozita conform legii (nu pot fi încadrate la capitolul ajutoare sociale, evident) și că vor trebui declarate și plătite. Cine nu le va declara, va face mai multe drumuri la ANAF să dea explicații. Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin. P.S. Nu se lasă, și după ce i-am picat la vot acest circ electoral, în următoarea ședință va reintroduce pe ordinea de zi restul de 25.000 de tichete. E imoral și rușinos să iei bani să luăm bani de la niște oameni și să îi dăm altor oameni ca să își ia biciclete”, a scris pe Facebook consilierul PNL la Ciprian Ciucu.
Miercuri,Consilierii Capitalei au respins propunerea de acordare a încă 25.000 de vouchere de 500 de lei pentru bucureștenii care vor să își cumpere o bicicletă, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, în programul „Bicicliști în București”.
În schimb, în cadrul ședinței, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că primii 5.000 de beneficiari ai voucherelor pentru achiziționarea de biciclete au fost notificați și vor putea să achizițoneze deja, începând cu acest weekend, biciclete de la magazinele partenere.
„Mâine (joi – n.red.) semnăm acordurile cu toate magazinele din București, care s-au înscris și doresc să livreze biciclete oferindu-se și acest voucher municipal. Deci, din acest weekend bicicletele se pot achiziționa pe baza voucherului. Din cele 30.000 de cereri primite, 5.000 au fost deja au fost anunțate pe site-ul Primăriei. Primii 5.000 deja au fost anunțați și vor primi voucherul”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București.
Mulți dintre bucureștenii care au făcut cerere online pentru a beneficia de un voucher de la Primăria Capitalei, în vederea cumpărării unei biciclete sau trotinete, nu au primit număr de înregistrare și au descoperit că, deși au aplicat printre primii, nu se află pe lista primilor 5.000 de beneficiari.
Primăria Capitalei a explicat, într-un răspuns adresat MEDIAFAX, că nu au fost procesate decât cererile online care aveau șanse de a se încadra în limita celor 5.000 de vouchere.
„Din cauza numărului foarte mare de solicitări primite pe e-mail, au fost procesate, în primă fază, doar cele care aveau șanse să intre în primele 5.000, cu o marjă generoasă. Toți ceilalți solicitanți vor primi numere de înregistrare în etapa a doua a programului, care va demara imediat după aprobarea de către Consiliul General a numărului de vouchere. Cei care nu au primit număr de înregistrare cu siguranță nu se regăsesc pe lista primilor 5.000 de beneficiari”, a explicat, în acest context, pentru MEDIAFAX, Municipalitatea. În plus, Primăria a anunțat și că, după respingerea propunerii de a acorda alte 25.000 de vouchere, aceasta va fi pusă din nou pe ordinea de zi a următoarei ședințe.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase