Ce reacții au stârnit președintele și premierul pe Facebook, după ce au dezbătut cazul Intact. „Am apărat legea în fața celor care au vrut doar spectacol”

Ce reacții au stârnit președintele și premierul pe Facebook, după ce au dezbătut cazul Intact. „Am apărat legea în fața celor care au vrut doar spectacol
Publicat: 18/02/2016, 07:09

Miercuri seara, șeful Exectivul și-a reiterat punctul de vedere pe tema Intact pe pagina de Facebook. El a insistat în mod deosebit asupra faptului că a susținut și susține acțiunea ANAF ”în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba”. ”Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea”, a subliniat premierul.

El a arătat că acțiunea ANAF ”poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează”. ”Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, a mai punctat Cioloș.

Postarea sa a trezit atât comentarii apreciative, cât și critice, iar premierul a reacționat răspunzând câtorva dintre ele. Astfel, o parte dintre cei ce au comentat au considerat că prin poziția de miercuri din Senat premierul a făcut concesii trustului Intact, în vreme ce alții l-au acuzat că vrea să oprească televiziunile în cauză.

”Încerc să găsesc echilibrul și bunul simț, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune”, a răspuns primul-ministru miercuri seara reproșului că se ”îndoaie” sub presiunea sistemului pentru a-și păstra funcția.

”Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în fața celor care au vrut doar spectacol și am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susținând faptul că ANAF a aplicat legea dar regretând că a fost și o tendință de intimidare care din păcate a fost speculată apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut să nu pierd energia reformistă transmisă de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii”, a mai afirmat premierul într-o altă replică dată unui comentariu.

Pe de altă pate, președintele Klaus Iohannis, care a avut o poziție publică în care a apărat trustul Intact de „heirupismul” ANAF și a afirmat că libertatea de exprimare nu poate fi afectată de ”banale motive administrative”, s-a confruntat în cursul serii cu un val de critici.

”Ridicol și descurajant peisajul moral pe care îl creditați cu ultimele dvs declarații în speța Antena 3. Înjositor pentru cei care v-au dat votul și sunt – prin asta – reprezentați de gesturile dvs!”, a fost unul dintre reproșuri. ”Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declarația dvs. de astăzi despre Antena 3, aș mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez”, i-a transmis un român din diaspora.

”Să vă fie rușine! Îmi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toată inima. Dacă aș putea, mi-aș retrage și votul!”, a fost o altă postare critică. Unii internauți au acuzat faptul că postările le-au fost șterse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...