Ce s-a întâmplat în județul Dolj după moartea tânărului din Segarcea care era bolnav de SIDA. Câte persoane seropozitive au fost depistate

Ce s-a întâmplat în județul Dolj după moartea tânărului din Segarcea care era bolnav de SIDA. Câte persoane seropozitive au fost depistate
Publicat: 11/11/2014, 07:59

Conform statisticilor întocmite de DSP Dolj, 1.734 de persoane s-au testat pentru despistarea virusului HIV în luna octombrie, în întreg județul, numărul celor care au făcut astfel de teste crescând de la o medie lunară de aproximativ 1.500 de persoane la peste 1.700, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma analizelor, a reieșit că opt din cele 1.734 de persoane testate erau seropozitive.

„291 de persoane s-au testat la cerere. Dintre acestea, la patru testele au ieșit pozitive. Persoanele care au avut contacte sexuale cu altele infectate cu HIV au fost în număr de zece și din acestea doar două sunt seropozitive, iar altă serie de testări ocazionale, adică persoane care vin să confirme diagnosticul sau care apar ca urmare a unor situații excepționale, precum violul, au fost testate 63 de persoane și două au ieșit seropozitive. În primele zece luni, au fost raportate cam 14.000 de teste la toate cabinetele, făcând o medie, asta înseamnă cam 1.500 de teste lunar. Luna octombrie a fost una cu o prezență mai mare și ca urmare a situației mediatizate de la Segarcea, iar asta e un lucru bun, pentru că oamenii au înțeles mesajul de a veni și de a se testa”, a declarat Narcisa Dinică, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Decesul de luna trecută al tânărului de 25 de ani, din Segarcea, bolnav de SIDA, i-a alertat pe foarte mulți tineri care au intrat în contact cu acesta sau cu alte fete cu care tânărul ar fi întreținut relații sexuale.

Mătușa tânărului mort consideră că o parte din vina acestei situații o au și fetele care au stat cu el în toată această perioadă și nu s-au protejat sub nicio formă, deși ar fi știut despre boala acestuia.

„Nu trebuia să moară în băiat să se ducă toți să își facă analize. Și acum, toți au legătură cu Dani. Câte fete putea să aibă? El nu era un băiat răzbunător, noi familia nu credem că era. Mai povestea cineva că într-o seară, când Dani s-a tăiat la un pahar la o mână, în discotecă, nu a lăsat pe nimeni să curețe. A șters el tot sângele, nu a lăsat pe nimeni, ca să nu infecteze” a spus mătușa băiatului.

Tot aceasta crede că după moarte băiatului realțiile celorlați oameni din Segarcea cu membrii familiei s-au schimbat.

„Am simțit așa, de la înmormântare. Aveam prietene care veneau zilnic la magazin, chiar dacă nu cumpărau, acum nu mai vin. Ne acuză că nu am lipit pe frunte că era băiatul bolnav”, a mai spus mătușa tânărului.

Procurorii au început urmărirea penală pentru infracțiunea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit în cazul tânărului din Segarcea mort în urmă cu două săptămâni și care ar fi infectat cu HIV mai multe tinere, anchetatorii audiind mai multe persoane, între care mama tânărului.

„În cauză, se continuă cercetările, s-au primit răspunsurile de la adresele efectuate către unitățile sanitare, urmează să mai fie audiați martori, aspecte de care, în cauză, se va adopta o soluție”,a declarat Magda Bădescu, purtătorule cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Până în prezent, anchetatorii nu au formulat acuzații directe împotriva niciunei persoane.

Tânărul din Segarcea, în vârstă de 25 de ani, a murit în 12 octombrie, iar după decesul acestuia s-a aflat că avea SIDA și ar fi întreținut relații sexuale cu mai multe tinere din orașul Segarcea, care, la rândul lor, ar fi putut transmite apoi virusul HIV.

Ulterior, mai mulți tineri din Segarcea au mers la spital pentru a-și face testul HIV, iar până în prezent două foste prietene ale tânărului au fost depistate ca fiind infectate cu acest virus. Una dintre fete a primit tratament acasă, iar cealaltă este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Medicii de la spitalul din Segarcea care îl aveau în evidență pe tânăr spun că acesta s-a născut sănătos, dar s-a infectat cu virusul HIV în copilărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”