Ce sancțiuni s-au dictat la Spitalul din Curtea de Argeș, în cazul copilului de șapte ani care a murit la o zi de la internare

Ce sancțiuni s-au dictat la Spitalul din Curtea de Argeș, în cazul copilului de șapte ani care a murit la o zi de la internare
Publicat: 22/04/2015, 13:08
Actualizat: 04/02/2019, 10:40

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat, în urma cercetărilor făcute în cazul copilului în vârstă de șapte ani decedat la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, că au fost încălcate prevederile legale cu privire la managementul de caz și nu au fost respectate măsurile și recomandările DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate.

Astfel, spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care i-au acordat asistență medicală copilului și au urmărit evoluția acestuia au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

„Direcția de Sănătate Publică Argeș a luat primele măsuri și a sancționat cu 10.000 de lei unitatea sanitară (n.r. – Spitalul Municipal Curtea de Argeș) pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatrii care au acordat asistența medicală au fost suspendați pe perioada cercetărilor. Fiecare la locul de muncă trebuie să fie responsabil și trebuie să conștientizeze, mai ales în sistemul sanitar unde discutăm despre sănătatea și viața oamenilor”, a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvând al Ministerului Sănătății.

Ea a precizat că Ministerul Sănătății va lua legătura cu Colegiul Medicilor în legătură cu acest caz.

Miercuri la prânz, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în fața spitalului din Curtea de Argeș, în semn de solidaritate cu părinții copilului decedat. Oamenii au parcat în zona spitalului mașini pe care lipit poza lui Bogdan, copilul mort la sfârșitul săptămânii trecute la o zi de la internarea în unitatea sanitară.

Copilul de șapte ani diagnosticat cu enterocolită a murit la spitalul din Curtea de Argeș, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijență în serviciu și rele tratamente.

Tatăl copilului spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgențe a spitalului din Curtea de Argeș, băiatul având stări de vomă și diaree. Medicii de la Urgență au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secția de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secția de pediatrie.

Bărbatul a mai afirmat că a doua zi, când și-a sunat soția care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-și viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o rețetă să cumpere medicamente antispastice și antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremitățile corpului băiatului au început să se învinețească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Pitești, fie la o unitate medicală din București, iar, potrivit părinților, medicii de la Curtea de Argeș au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puțin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Ionela Dăneț, declara, luni, corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute și cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice și l-au hidratat cu perfuzii, evoluția stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unității sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului „s-a înrăutățit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

Aceasta preciza că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinților, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinții au solicitat transferul și de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeș a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravității stării de sănătate a băiatului.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș s-a autosesizat și a deschis o anchetă în acest caz, iar Colegiul Medicilor va face, de asemenea, verificări în cazul copilului decedat.

Medicii legiști care au făcut necropsia în cazul copilului au stabilit că acesta avea insuficiență cardio-respiratorie, miocardită și pneumonie, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX directoarea spitalului, medicul Ionela Dăneț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern