Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală

Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală
Publicat: 28/03/2021, 20:27
Actualizat: 06/04/2021, 14:14

„Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate”, a declarat Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Municipiului Bucureşti, potrivit Antena3.

Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală

Bogdan Berechet, şeful Poliției Capitalei, a vorbit despre măsurile care vor fi aplicate celor care nu respectă noile restricţii impuse în Bucureşti.

„Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate.

Încă din această dimineaţă ne-am constituit într-o grupă de coordonare, am dispus informarea tututor agenţilor economici cu privire la noile modificări, respectiv respectarea orei 18 pentru agenţii economici, mai puţin cei prevăzuţi în excepţiile menţionate de hotărârea de Guvern, iar ulterior cu privire la respectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor. Aici menţionăm ora 20 până la ora 5 dimineaţa.

Pentru cei care nu au ţinut cont de informările făcute de noi, cele preventive, acestora li se poate aplica sancţiunea contravenţională, aceasta fiind între 2.000 şi 10.000 pentru agenţii economici, aici vorbim de persoanele juridice şi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice, cei care nu respectă regimul de circulaţie. Avem filtre atât pe intrările/ieșirile din Capitală, cât și în principalele intersecții, mai ales acelea unde avem fluență mare de autoturisme.

Tot timpul, Poliția Capitalei, a fost și este și va rămâne la datorie. Ce s-a semnalat, au fost situații punctuale, cu privire la agentul economic care nu a respectat prevederile legale, precum și persoanele fizice care au participat la diverse evenimente, au fost sancționate conform legii.

(…) Pe lângă echipele de jandarmi cu care acționăm în echipe mixte și Poliția Locală pe care am avut-o în coordonare, în același timp am beneficiat de o suplimentare de forțe din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a spus Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei.

Patrule în zonele aglomerate

Potrivit lui Cătălin Stegăroiu, director general în cadrul Jandarmeriei Bucureşti, instituția pe care o conduce va lucra în colaborare cu Poliția și cu celelalte autorități din Capitală, pentru a asigura respectarea legii de către cetățeni.

„De comun acord cu colegii noştri de la Poliţie, dar şi cu celelale autorităţi din Municipiul Bucureşti ne-am pus de acord şi am stabilit dispozitive intergrate şi independente. Împreună cu Poliţia avem echipe mixte de control, respectiv echipaje sau patrule independente. De asemenea, acţionăm cu DSP-ul, cu ITM-ul, cu ISU, acolo situaţia o impune.

Avem în sprijinul nostru, în Capitală, două unităţi din teritoriu, respectiv din Constanţa ieri şi din Craiova astăzi. În plus de asta, am mai adus efective din timpul liber, cu scopul de a realiza un dispozitiv în Capitală care să prevină şi să ne spriine pentru combaterea pandemiei.

Aceştia vor patrula în toate zonele aglomerate. Aşa cum spunea şi colegul meu de la Polţia Capitalei suntem împreună şi acţionăm pentru prevenirea şi combaterea pandemiei în sprijinul cetăţeanului, respectiv în pieţe, în parcuri, în târguri. La acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei, în afară de celelalte efective angrenate în misiuni specifice”, a afirmat colonelul Cătălin Stegăroiu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Cum arată unica fiică a lui Ion Țiriac! Ioana i-a captat atenția Simonei Halep
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Tatăl lui George Simion de la AUR, condamnat penal pentru că a bătut cinci polițiști!...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
BOMBĂ! Veste uriașă pentru Liviu Dragnea! Totul a fost ținut SECRET, ce s-a aflat ACUM
Vergil Chițac: Constanța va dispune de 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
România e în doliu! Un mare actor român a murit. A fost găsit mort în...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021