Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală

Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală
Publicat: 28/03/2021, 20:27
Actualizat: 06/04/2021, 14:14

„Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate”, a declarat Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Municipiului Bucureşti, potrivit Antena3.

Ce sancțiuni vor primi persoanele care nu vor respecta regimul de circulaţie din Capitală

Bogdan Berechet, şeful Poliției Capitalei, a vorbit despre măsurile care vor fi aplicate celor care nu respectă noile restricţii impuse în Bucureşti.

„Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate.

Încă din această dimineaţă ne-am constituit într-o grupă de coordonare, am dispus informarea tututor agenţilor economici cu privire la noile modificări, respectiv respectarea orei 18 pentru agenţii economici, mai puţin cei prevăzuţi în excepţiile menţionate de hotărârea de Guvern, iar ulterior cu privire la respectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor. Aici menţionăm ora 20 până la ora 5 dimineaţa.

Pentru cei care nu au ţinut cont de informările făcute de noi, cele preventive, acestora li se poate aplica sancţiunea contravenţională, aceasta fiind între 2.000 şi 10.000 pentru agenţii economici, aici vorbim de persoanele juridice şi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice, cei care nu respectă regimul de circulaţie. Avem filtre atât pe intrările/ieșirile din Capitală, cât și în principalele intersecții, mai ales acelea unde avem fluență mare de autoturisme.

Tot timpul, Poliția Capitalei, a fost și este și va rămâne la datorie. Ce s-a semnalat, au fost situații punctuale, cu privire la agentul economic care nu a respectat prevederile legale, precum și persoanele fizice care au participat la diverse evenimente, au fost sancționate conform legii.

(…) Pe lângă echipele de jandarmi cu care acționăm în echipe mixte și Poliția Locală pe care am avut-o în coordonare, în același timp am beneficiat de o suplimentare de forțe din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a spus Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei.

Patrule în zonele aglomerate

Potrivit lui Cătălin Stegăroiu, director general în cadrul Jandarmeriei Bucureşti, instituția pe care o conduce va lucra în colaborare cu Poliția și cu celelalte autorități din Capitală, pentru a asigura respectarea legii de către cetățeni.

„De comun acord cu colegii noştri de la Poliţie, dar şi cu celelale autorităţi din Municipiul Bucureşti ne-am pus de acord şi am stabilit dispozitive intergrate şi independente. Împreună cu Poliţia avem echipe mixte de control, respectiv echipaje sau patrule independente. De asemenea, acţionăm cu DSP-ul, cu ITM-ul, cu ISU, acolo situaţia o impune.

Avem în sprijinul nostru, în Capitală, două unităţi din teritoriu, respectiv din Constanţa ieri şi din Craiova astăzi. În plus de asta, am mai adus efective din timpul liber, cu scopul de a realiza un dispozitiv în Capitală care să prevină şi să ne spriine pentru combaterea pandemiei.

Aceştia vor patrula în toate zonele aglomerate. Aşa cum spunea şi colegul meu de la Polţia Capitalei suntem împreună şi acţionăm pentru prevenirea şi combaterea pandemiei în sprijinul cetăţeanului, respectiv în pieţe, în parcuri, în târguri. La acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei, în afară de celelalte efective angrenate în misiuni specifice”, a afirmat colonelul Cătălin Stegăroiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...