Ce spune Alina Gorghiu despre Blaga și dosarul ginerelui său

Ce spune Alina Gorghiu despre Blaga și dosarul ginerelui său
Publicat: 23/05/2015, 21:31

„Eu nu cred că este implicat, încearcă alții să-l implice. Implicarea unui om într-un dosar penal nu o poate face decât Parchetul sau instanța de judecată. De data aceasta, organele care ar putea să implice pe cineva într-o cauză penală nu au făcut-o, o fac alții și, în opinia mea, foarte rău”, a declarat Alina Gorghiu, sâmbătă, într-o conferință de presă organizată după Consiliul Național al PNL de la Pitești.

Totodată, ea a precizat că „lucrurile acestea vor fi depășite”.

La rândul său, Vasile Blaga a negat, în aceeași conferință de presă, acuzațiile conform cărora ar fi intervenit la patronul unei firme de protecție și pază pentru ca acesta să îl ajute pe ginerele său să obțină contracte de pază cu instituții de stat și private.

„Dacă aș fi vrut să intervin – dar nu am intervenit – puteam să o fac și singur, puteam să o fac și prin alții, nu printr-o firmă privată. Ce treabă are o firmă privată să meargă să roage să se facă alte contracte pentru o altă firmă privată? Eu sper ca acele contracte să fie făcute legal, dacă nu, vor răspunde. Pe de altăparte, spun foarte clar: sigur că mă doare situația în care este ginerele meu. Mă doare, chiar dacă am avut destule discuții în timp. (…) Am un nepot, este tatăl lui, este soțul fiicei mele, dar cine a greșit să plătească”, a spus Blaga.

Copreședintele PNL a respins și acuzațiile aduse de către fostul ministru al Finanțelor Publice Darius Vâlcov, catalogându-le drept „absurde”.

„Nu m-a rugat nimeni să intervin pentru domnul Vâlcov, pentru că nimeni nu spune că aș fi intervenit direct, ci că aș fi făcut-o prin intermediari. Nu. Nu am intervenit niciodată, mai ales că e și absurd să spui că în 2009 ai avut discuții despre licitații care vor urma în 2010, culmea, la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde”, a adăugat VasileBlaga.

El a precizat că noile prevederi statutare referitoare la integritatea membrilor PNL se aplică tuturor membrilor partidului, începând cu el însuși.

Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, a fost arestat, vineri, de Tribunalul București, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că numele copreședintelui PNL Vasile Blaga apare în dosarul de evaziune fiscală în care este urmărit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, respectiv într-o declarație făcută în calitate de martor de către șeful firmei de pază Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat și el pentru același gen de fapte.

Potrivit surselor judiciare, care citează din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declarație ca martor în dosarul lui Andrei Ionuț Rudeanu, în care ar fi arătat că ajutorul nemijlocit pe care el personal și unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga și implicit companiei sale de pază nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugăminți făcute de Blaga, în anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat că anchetatorii redau în documente declarația lui Mihai Neicu: „În perioada septembrie 2010 – primăvara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discuție la sediul Partidului Democrat, din municipiul București, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discuții, acesta mi-a solicitat să-l ajut pe ginerele său, numitul Rudeanu Ionuț, care își înființase societatea de pază și protecție Axis Corporate Security, să obțină contracte de pază cu instituții de stat și companii private, și să îl ajut în managementul acestei societăți (recrutarea de personal, dotare, întocmirea documentației necesare, participări la licitațiile publice etc)”.

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor că, în urma discuției sale cu Blaga, s-ar fi întâlnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu și cu soția acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din București, pentru o discuție legată de dezvoltarea Axis Corporate Security. După discuții, Neicu ar fi convenit cu soții Rudeanu ca firma acestora să își desfășoare activitatea la etajul unu al clădirii, unde își avea sediul compania sa, Nei Guard, iar în continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga să obțină diverse contracte de pază, prin recomandările pe care i le-ar fi dat prin diverși beneficiari, susțin sursele citate.

Șeful firmei Nei Guard ar mai fi arătat, în declarația sa, citată de sursele judiciare: „În urma sprijinului acordat de către mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obținut mai multe contracte importante de pază, respectiv cu Administrația domeniului public și privat sector 4 București, Spitalul «Marie Curie» din București, lanțul de hipermarketuri Carrefour și altele pe care nu mi le amintesc precis”.

O altă licitație la care ar fi participat și câștigat SC Nei Guard și Axis Corporate Security ar fi fost, conform declarației lui Neicu date în fața anchetatorilor, cea de la Administrația Națională a Drumurilor filiala Timișoara, pentru furnizare de servicii de pază. Neicu le-a fi spus procurorilor că, după câștigarea acestei licitații, a decis să-și retragă compania din consorțiu, pentru a rămâne doar Axis Corporate Security.

Sursele judiciare au mai arătat că, în timpul audierilor de joi, Andrei Rudeanu nu a recunoscut acuzația care i se aduce.

Înființată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acționeaza în domeniul securității private și ai cărei specialiști sunt recrutați din agențiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei.

În 2012, firma a câștigat și contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancționată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu și-a respectat obligațiile față de angajații care se ocupă cu paza unităților miniere.

De asemenea, firma a câștigat contracte cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunțat la contractul cu CNADNR.

Andrei Ionuț Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari