Ceartă între șeful CJ Mehedinți și un senator: de la „idiot” și „dobitoc”, la „frustrat” și „complexat”

Ceartă între șeful CJ Mehedinți și un senator: de la idiot și dobitoc, la frustrat și complexat
Publicat: 14/12/2013, 18:50
Actualizat: 07/02/2016, 10:49

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, l-a făcut „idiot și „dobitoc” pe senatorul Marius Bălu, fost șef al CJ, după ce acesta din urmă a acuzat ilegalități în procedura de achiziție a aparaturii pentru noua maternitate din Drobeta Turnu Severin.

Clădirea Blocului Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin, a cărei construcție a început în anul 1990, a fost inaugurată, fără aparatură, în 1 august, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu (PSD), promițând atunci că unitatea va fi dotată cu aparatură în scurt timp și „cel mai târziu la finele lunii noiembrie se va naște primul copil în noua maternitate”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Blocul Materno-Infantil este însă în continuare nefuncțional, neavând aparatură, președintele Consiliului Județean Mehedinți afirmând că sunt în derulare procedurile de achiziție a aparaturii, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro în sistem de leasing financiar.

Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, senatorul PDL Marius Bălu (PDL), a acuzat ilegalități în procedura de achiziție a aparaturii, în ultima conferință de presă susținută la începutul lunii decembrie la sediul PDL Mehedinți.

„Procedura este total ilegală, suma este mult mai mare față de suma estimată în proiect pentru a se dota, știu foarte bine proiectul Blocului Materno- Infantil, doar eu l-am făcut. Este vorba despre 2,5 milioane de euro necesari pentru dotare. De unde a apărut suma de aproape patru milioane de euro din caietul de sarcini aferent acestei achiziții? La licitație a apărut o singură firmă, este un aranjament foarte clar. Diferența este enormă, diferența trebuie să dea de gândit tuturor organelor competente”, a susținut Marius Bălu.

Bălu a mai spus că hotărârea Consiliului Județean de aprobare a finanțării pentru dotarea cu aparatură a maternității este ilegală și, în plus, contractul de împrumut în sistem de leasing financiar nu are avizul Ministerului Finanțelor, aviz absolut obligatoriu.

În replică, vineri, într-o conferință de presă susținută la Spitalul Județean Mehedinți, președintele Consiliului Județean, Adrian Duicu, l-a făcut „idiot” și „dobitoc” pe senatorul Marius Bălu, spunând că acesta nu a făcut nimic pentru sistemul sanitar în perioada în care a condus CJ.

Președintele CJ Mehedinți a explicat că motivele care au făcut ca noua maternitate să nu fie dotată cu aparatură până în luna decembrie, așa cum a promis, sunt legate de procedurile care trebuie urmate pentru accesarea unui împrumut.

„Faptul că astăzi s-a întârziat și nu suntem în situația, așa cum am promis, ca până la finele lunii decembrie să se nască în maternitate, nu se datorează decât faptului că legislația, etapele care trebuie parcurse au un curs firesc pe care nu poți să-l depășești. Dacă-l depășești, îl încalci, dacă îl încalci, ai probleme”, a mai spus Duicu.

Conform președintelui CJ Mehedinți, la licitația publicată pe SEAP pentru dotarea Blocului Materno-Infantil s-a înscris o singură firmă, licitația a fost adjudecată, s-a trecut de etapa tehnică a procedurii, urmând să se realizeze precontractul și mai apoi documentația să fie depusă la Minsiterul Finanțelor pentru a obține avizul Comisiei de avizare, necesar pentru finanțare.

Contactat telefonic, sâmbătă, de corespondentul MEDIAFAX, pentru a comenta jignirile aduse de Duicu, senatorul Marius Bălu l-a catalogat pe acesta ca fiind „complexat, frustrat și disperat”.

„Pentru mine această reacție deplasată certifică faptul că am avut dreptate. Procedura este total ilegală, lucru confirmat și de către Ministerul Finanțelor, și că am devoalat un plan de a fura 1,5 milioane de euro. Este foarte clar că Duicu este un tip complexat, frustrat și disperat că după aproape doi ani județul Mehedinți este pe buza prăpastiei. Obiectivul meu politic este binele mehedințenilor, și nu reeducarea unui personaj ca Adrian Duicu. Unde nu există cei șapte ani de acasă nu am ce să comentez”, a declarat Marius Bălu.

Lucrările de construcție a Blocului Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin au fost începute în anul 1990, de către Hidroconstrucția, iar ulterior au fost oprite. În 2009, clădirea a trecut în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, iar în octombrie 2009 s-a făcut licitația pentru continuarea lucrărilor. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 59 de milioane de lei (circa 13,5 milioane euro), lucrările fiind realizate de S.C. Confort S.A.

Actuala maternitate din Drobeta Turnu Severin funcționează într-o clădire construită în 1930 și care a avut inițial destinația de hotel. În ultimii zece ani, maternitatea nu a mai fost autorizată de către Inspectoratul de Stat în Construcții întrucât imobilul a fost afectat de două cutremure de-a lungul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor