Cei nouă polițiști din Olt acuzați de Melania Renghea că ar fi violat-o vor fi testați cu poligraful

Cei nouă polițiști din Olt acuzați de Melania Renghea că ar fi violat-o vor fi testați cu poligraful
Publicat: 22/01/2013, 12:26
Actualizat: 22/01/2013, 12:26

Cei nouă polițiști din Olt acuzați de Melania Renghea, angajată a Poliției Balș, că ar fi violat-o vor fi testați cu poligraful, iar polițista va fi supusă unei expertize psihiatrice, săptămâna viitoare, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Craiova, Tena Tulitu, polițista Melania Renghea va fi supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se dovedi dacă a avut discernământ în momentul în care l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu și în momentul în care i-a acuzat pe cei nouă polițiști că ar fi violat-o, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„La începutul acestei sâptămâni am dispus ca polițistei să îi fie efectuată o expertiză psihiatrică. Acest lucru se va întâmpla marțea următoare. Ea va fi expertizată la Institutul de Medicină Legală din Craiova”, a declarat Tena Tulitu.

Potrivit sursei citate, procurorul de caz a dispus, de asemenea, ca polițiștii acuzați de Renghea că ar fi violat-o să fie supuși testului poligraf. Șeful Poliției Olt, Ion Voicu, nu va fi însă testat cu poligraful, cel puțin deocamdată, întrucât a adus documente medicale prin care a dovedit că are probleme cardiace și nu poate fi supus stresului.

„Toți polițiștii audiați în acest dosar în calitate de făpătuitori vor fi supuși testului poligraf. Ei sunt programați zilnic la Pitești. Dacă nu mă înșel chiar de astăzi (n.r. – marți ) au început”, a mai spus Tena Tulitu.

Săptămâna trecută, la Parchetul Curții de Apel Craiova au fost audiați 11 polițiști menționați de Renghea în plângerea penală, nouă dintre aceștia având calitate de făptuitori. Printre cei audiați s-au numărat șeful Poliției Olt Ion Voicu, dar și șeful Poliției Balș Ion Șotea. Toți polițiștii audiați au declarat că sunt nevinovați și că totul s-a petrecut în imaginația femeii.

În 26 decembrie, polițista Melania Renghea de la Poliția Balș și fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secției de Poliție Balș a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat și obținut mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuțit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soțul polițistei, care este însărcinată, a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei.

În plângerea depusă de femeie, pentru viol și șantaj, sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al șefului Inspectoratului de Poliție Olt, Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT și-a declinat competența către Parchetul Curții de Apel Craiova.

După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt au fost cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

Astfel, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Șotea a primit, în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul Poliției Române, două sancțiuni disciplinare. Prima, respectiv trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut, a fost dispusă pentru deficiențe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma verificărilor efectuate în perioada 20 noiembrie – 6 decembrie 2012. Șeful Poliției Balș a fost sancționat și cu amânarea promovării în funcții superioare pe o perioadă de doi ani, pentru probleme manageriale și de gestionare a fenomenului infracțional.

De asemenea, surse din Poliție declarau, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX că șeful Poliției Olt Ion Voicu și-a depus la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului documentele necesare în vederea ieșirii la pensie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers