Cei trei îngeri păzitori ai bebelușului scăpat de bonă în lacul Herăstrău. Gabriela: Mi-am zis: „Copilul ăsta nu trebuie să moară!”

Cei trei îngeri păzitori ai bebelușului scăpat de bonă în lacul Herăstrău. Gabriela: Mi-am zis: „Copilul ăsta nu trebuie să moară!
Publicat: 16/06/2015, 21:54

Am vorbit cu Gabriela Ionescu, unul dintre cei trei îngeri păzitori ai bebelușului de nouă luni, a cărui viață a atârnat, minute bune de un fir de păr. Se pregătea să intre în tură și făcea curat pe terasă, când a auzit niște zgomote. „Am văzut niște colegi fugind și o doamnă dând din mâini. Am fugit și eu. Băieții de la celălalt restaurant tocmai scoseseră copilul din apă. Am simțit că trebuie să fac ceva. L-am luat de la Cătălin, unul dintre ei”, povestește Gabriela Ionescu.

„Am simțit că mă strânge de deget, cu puterea pe care o mai avea el”

Copilul avea burta umflată de apă și părea mort, iar tânăra de 21 de ani, aflată în anul II la o școală postliceală de asistente medicale, a încercat să vadă dacă are puls. Nu avea și a început să-i facă manevrele de resusitare. „Mi-a fost teamă că nu voi reuși să-l salvez. L-am apăsat pe burtică și am suflat și am tras. De cinci ori nu s-a întâmplat nimic. Mi-am zis: „Copilul ăsta nu trebuie să moară!” A șasea oară copilul a tremurat” Bebelușul a început să tușească și i-a ieșit apă din plămâni. Tânăra povestește că l-a dus în restaurant, l-a pus pe o canapea și l-a dezbrăcat de hainele ude și reci. „Copilul era rece sloi, avea mâinile și buzele vinete. Șeful meu mi-a dat un tricou, l-am învelit într-o păturică, de fapt, o față de masă. Am simțit că mă strânge de deget, cu puterea pe care o mai avea el”. Bebelușul a fost apoi preluat de o ambulanță SMURD și dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde se află internat și la această oră.

Medicul Dan Enescu: Copilul este în stare bună

Medicul Dan Enescu, managerul unității sanitare, spune că starea copilului este bună. „Și-a revenit bine, este cooperant, este aproape într-o stare normală. După externare îi vom mai face însă o serie de teste pentru a vedea dacă există semne de afectare neurologică, având în vedere că nu știm exact cât timp a petrecut sub apă. A venit la noi într-o stare foarte delicat și am reușit să îl stabilizăm”, povestește medicul Enescu pentru gândul. Fărăr intervenția celor doi chleneri și a picoliței, medicii nu ar mai fi avut însă pe cine salva. „Dacă nu ar fi fost scos din apă la timp și dacă nu ar fi existat o persoană cu expertiză care să știe ce să facă, finalul ar fi fost tragic”, avertizează Dan Enescu, atrăgând atenția că este vital ca românii să facă cursuri de prim ajutor.

Gabriela Ionescu se pregătește să devină asistentă medicală și speră că, într-o bună zi, va ajunge chiar medic. Până acum însă, pregătirea ei s-a axat mai mult pe partea teoretică: până acum a făcut doar câteva injecții. Însă când l-a văzut pe copilul abia scos din apă a simțit nevoia să facă ceva: „Am reacționat pe moment când am văzut copilașul. Erau persoane lângă noi care doar stăteau și se uitau. Dar mi-am zis că acest copil nu trebuie să moară. Și, cu ajutorul lui Dumnezeu, a trăit”.

„Efectiv ne-a venit să plângem, am crezut ca e mort. Nu mai respira copilul, era legumă”

Cei care au scos bebelușul din apă sunt doi chelneri de la un restaurant din Herăstrău. Pe amândoi îi cheamă Cătălin. Cătălin Vasilescu a luat căruciorul în care se afla copilul de la colegul său care a sărit în apă, fără să ezite. „O voce feminină ne-a alertat că se îneacă un copil. Și am venit și aici în colț erau 6, 7 persoane care efectiv se uitau Sunt cutremurat, exact aici a fost scos copilul. Am ajuns în locul ăsta, colegul meu a sărit în apă, eu am stat aici. Mi-a împins căruciorul, l-am scos. L-am pus aici, efectiv ne-a venit să plângem, am crezut ca e mort. Nu mai respira copilul, era legumă”, a povestit acesta pentru Știrile ProTv.

Norocul micuțului a fost că era prins în hamurile de la căruț: dacă nu ar fi fost așa, salvatorii nu l-ar mai fi găsit niciodată la timp în apa lacului Herăstrău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului