Celălalt băiat al tinerei din Bârlad care și-a ucis bebelușul, preluat de urgență de Protecția Copilului Vaslui

Celălalt băiat al tinerei din Bârlad care și-a ucis bebelușul, preluat de urgență de Protecția Copilului Vaslui
Publicat: 15/06/2015, 17:51

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui l-a preluat în regim de urgență pe celălalt băiat, în vârstă de patru ani, al tinerei care a fost arestată preventiv, sâmbătă, după ce și-a ucis bebelușul de o săptămână pe motiv că provenea dintr-o relație extraconjugală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intervenția autorităților statului a venit după ce tatăl copilului a refuzat să își asume responsabilitatea creșterii în continuare a fiului său, în urma arestării soției sale.

„Tatăl copilului, care nu și-a revenit încă din starea de șoc, este depășit total de situație astfel încât nu dorește să se ocupe de creșterea fiului său de patru ani. În aceste condiții, copilul trebuia securizat astfel încât s-a impus măsura scoaterii din familie și darea lui în plasament în regim de urgență. În urma evaluării cazului, a fost identificată familia bunicilor paterni, care prezintă garanții și vrea să se ocupe de creșterea copilului”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Băiețelul de patru ani și vărul acestuia, în vârstă de șapte ani, vor beneficia de consiliere psihologică pentru depășirea traumei prin care au trecut, având în vedere că micuții au asistat la uciderea bebelușului de o săptămână.

Tribunalul Vaslui a emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Elenei Smocot, pentru omor calificat, după ce, cu o zi înainte, tânăra și-a ucis fiul în vârstă de o săptămână, sub privirile altor doi copii, un băiețel de patru ani și unul de șapte ani. Astfel, magistrații au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care, vineri seară, după aproape o zi de audieri și cercetări în acest caz, o reținuseră pentru 24 de ore pe tânăra de 27 de ani din Bârlad.

Potrivit cercetărilor făcute de procurorii vasluieni, tânăra de 27 de ani se afla în locuința sa împreună cu bebelușul de o săptămână, celălalt fiu, în vârstă de patru ani, și un nepot de șapte ani. La un moment dat, femeia și-a luat bebelușul de picioare și l-a lovit de mai multe ori de podea, apoi l-a dat cu capul de pătuțul din lemn, până când a murit.

Ulterior, femeia a ieșit cu copilul în curtea locuinței, unde l-a călcat în picioare, după care a decis să-l „tranșeze ca pe un pui”, după cum aceasta a mărturisit anchetatorilor.

Astfel, tânăra a luat ciob ascuțit de teracotă găsit prin curte cu care și-a spintecat bebelușul, scoțându-i organele interne.

La un moment dat, femeia și-a trimis celălalt fiu și nepotul în casă pentru că era „scârbos” ceea ce făcea. În final, aceasta a pus trupul copilului într-o pungă pe care a dus-o în cada din baia locuinței și a acoperit-o cu o pătură.

Între timp, copilul de șapte ani a fost sunat de către mama sa, iar acesta i-a spus că „mătușa îl calcă în picioare pe bebe”. Femeia a ajuns în aproximativ zece minute la locuința cumnatei sale și, după ce a căutat prin casă, a găsit cadavrul bebelușului, astfel că a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța Poliția.

„Tânăra de 27 de ani a povestit cu lux de amănunte cum și-a ucis și apoi tranșat copilul, motivat de faptul că nu s-a simțit apropiată de acesta încă de la naștere. De altfel, a spus că îi trecuse prin gând cu o seară înainte să-și omoare bebelușul, dar nu știa cum. A doua zi, adică astăzi (vineri – n.r.), a profitat de faptul că soțul este plecat la serviciu și și-a ucis pruncul, fără a mai ține cont că sunt de față ceilalți doi copii”, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Femeia este cunoscută cu afecțiuni psihice, urmând a fi supusă și unei expertize psihiatrice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Pensii aproape duble după recalculare! Ce români vor trece de la 2.100 de lei la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. Cum se simte marele actor
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult