Cele 6 gustări nesănătoase, care îngrașă peste măsură. Majoritatea românilor le consumă zilnic

Cele 6 gustări nesănătoase, care îngrașă peste măsură. Majoritatea românilor le consumă zilnic
Sursă Foto - Pexels
Publicat: 28/11/2022, 17:29

Majoritatea persoanelor preferă să mănânce o gustare în grabă, decât să piardă timpul încercând să prepare ceva mai sănătos. Totuși, există câteva gustări pe care ar trebui să le elimini din preferințele tale, asta dacă nu vrei să iei kilograme în plus.

Când ai un program încărcat și ești pe grabă în majoritatea timpului, e mai greu să eviți gustările nesănătoase pentru siluetă și sănătate, dar poate ar trebui!

Evident, acestea sunt cele pline de zahăr, sare și aditivi chimici pentru gust.

Un specialist a realizat o listă cu gustările nesănătoase de care ar trebui să te ferești.

Gustările pe care ar trebui să le eviți

În vârful listei se află chips-urile, de exemplu, 15 chips-uri conțin 150 de calorii, 9 grame de grăsimi și 16 grame de carbohidrați.

Sursă Foto – Pexels

De asemenea, specialistul Gianluca Mech mai spune și că această gustare conține o substanță chimică care crește riscul de apariție a cancerului.

Biscuiții cu crema sunt pe locul doi, deși poate sunt delicioși, doi biscuți conțin cam 170 de calorii.

Lista continuă, iar pe locul trei se găsesc biscuiții sărați, cei care au cam 70 de calorii.

Pentru mulți oameni sunt ideali atunci când vor să alunge senzația de foame, dar poți ajunge ușor să consumi 200 de calorii într-o gustare ca asta, complet lipsită de nutrienți.

Covrigeii sunt și ei unii dintre inamicii corpului nostru, ei nu conțin nutrienți benefici pentru organism, din contră, fac în așa fel încât nivelul insulinei și al zahărului din sânge să intre într-o ”competiție”, iar la final tot îți va fi foame.

Sursă Foto – Pexels

Deși sunt delicioase calde, produsele de patiserie conțin grăsimi vegetale hidrogenate, iar foietajul mult colesterol, astfel încât bolile cardiovasculare pot apărea în timp, pe lângă faptul că ele conțin multă sare, margarină și lapte praf.

Pe ultimul loc se află batoanele de cereale. Dacă de obicei le consumai pentru că aveai impresia că nu te vor îngrășa, ei bine, realitatea este alta. Acestea conțin cantități mari de zaharuri și foarte puține proteine și fibre, potrivit Csid.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase