CERCETĂRI.Bărbatul care a făcut live pe Facebook în timp ce conducea și a rănit șase oameni era în pragul comei alcoolice!

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Tânărul care rănit grav șase persoane după ce a provocat un accident rutier în lanț pe un bulevard din Botoșani, avea în sânge o alcoolemie uriașă. Din cauza modului în care s-a comportat în fața polițiștilor, fusese internat la psihiatrie.

Potrivit unor surse din Poliție, Alexandru Iurie, în vârstă 28 de ani, a fost internat la secția de psihiatrie a Spitalului de Urgență din Botoșani după ce a avut un comportament agresiv față de polițiștii veniți să facă cercetarea la fața locului.

Acesta a provocat, luni noapte, un grav accident de circulație după ce s-a apucat să transmită live, pe Facebook, în timp ce conducea cu viteză pe bulevardul Mihai Eminescu.

La un moment dat, din cauza vitezei, mașina a lovit violent, din spate, un alt autoturism, care, din impact, a ricoșat pe contrasens și s-a ciocnit cu un automobil care circula din sens, care, în urma șocului, s-a răsturnat.

La fața locului au ajuns imediat mai multe ambulanțe SMURD, iar șase persoane au fost transportate, de urgență, la spital. În plus, o persoană aflată în cea de-a treia mașină, care rămăsese încarcerată, s-ar fi ales cu o fractură a coloanei vertebrale.

După accident, tânărul de 28 de ani a devenit agresiv cu polițiștii, iar pe unul dintre aceștia l-a și amenițat cu bătaia, după i-a spus că, dacă îi trage un pumn în față, „îi sar ochelarii”.

Ca urmare, la fața locului au venit și luptători ai trupelor speciale. După ce a refuzat să sufle în alcooltest și DrugTest, acesta a fost,în cele din urmă, transportat la Spitalul de Urgență Botoșani, unde a primit primul ajutor, în condițiile în care sângera ca urmare a rănilor suferite.

Ce alcoolemie au stabilit medicii, pentru șoferul vinovat

Tot acolo, Iurie a acceptat să facă analize de sânge, pentru a i se stabili alcoolemia și dacă era sub influența drogurilor, mai ales că, potrivit martorilor, acesta mirosea a băutură.

Marți, la pânz, rezultatele analizelor de sânge pentru alcoomie au fost gata, iar polițiștii au constatat că șoferul s-a urcat la volan un nivel al alcoolului în sânge de 1,53 la mie, ceea ce înseamnă că era aproape să intre în comă alcoolică.

Sursele citate au spus, pentru Gândul.ro, că pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și amenințare, după ce și-ar fi amenințat victimele cu bătaia.

În același timp, polițistul amenințat de șofer l-a iertat pe acesta, după ce a considerat că nu i-a provocat „o stare de temere” și a pus incidentul pe seama stării psihice a tânărului. Totuși, pentru scandal, Alexandru Iurie a fost amendat cu 3.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice.

În plus, polițiștii au constatat că bărbatul vinovat de accident conducea, de fapt, o mașină împrumutată. Aceasta ar aparține, de fapt, celui care îl însoțea la momentul accidentului, iar dacă se dovedește că, atunci când l-a lăsat să conducă automobilul știa că Iurie este băut sau drogat, va răspunde penal.

 

 

Inchide