Cercetări la Spitalul de Copii din Iași, după ce doi gemeni născuți prematur au murit: Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli

Cercetări la Spitalul de Copii din Iași, după ce doi gemeni născuți prematur au murit: Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli
Publicat: 28/10/2019, 17:11

Cei doi copii s-au născut în 30 iunie la Suceava, unde au stat internați aproximativ trei luni, iar mai apoi au fost transferați la Iași, pentru că medicii ar fi bănuit că s-ar fi născut cu citomegalovirus.

După trei săptămâni petrecute la Spitalul de Copii, gemenii au fost transferați la Secția de Recuperare Pediatrică, o secție externă a Spitalului de copii, de unde au fost mutați de câteva ori înapoi în spital pentru consultații.

„S-a întâmplat de două-trei ori, după care i-a mai luat încă o dată și i-a ținut acolo două săptămâni fără să îi transfere din nou la distrofici (n.r.-Secția de recuperare pediatrică). Le-au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, iar acolo i-au ținut în jur de două săptămâni. Nu a explicat pentru ce i-a ținut acolo două săptămâni. (…) Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli, (…) ei fiind suspectați și de muscoviscidoză nu aveau voie să intre contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit și a dus la deces”, a spus Iulia Filip, cea care trebuia să îi boteze pe copii.

După două săptămâni, membrii familiei au intrebat de ce sunt bebelușii ținuți la Terapie intensivă și li s-a explicat că gemenii au răcit.

„Au evitat să spună cum au răcit. Într-un final, de gura noastră cumva, îi trimit înapoi la distrofici, la care doamna doctor de acolo ne spune , asta ne-a spus doamna doctor”, își amintește femeia.

Copii au murit în 19, respectiv 21 octombrie, iar pe cerficatele de deces scrie că au decedat în urma stopului cardiorespirator, dar au mai avut și pneumonie interstițială, muscoviscidoză și citomegalovirus.

„A fost din cauză că ei i-au ținut efectiv într-un salon, lăsați cu copii veniți din exterior, ceea ce nu se permite la respectiva boală.(…) Neglijență, nu și-au dat interesul că nu au primit suficent la buzunar sau nu au primit deloc, pentru că nu au avut de unde părinții să plătească”, crede femeia.

Cea care trebuia să le fie copiilor nașă explică și de ce nu s-a făcut autospia gemenilor.

„Când au ajuns la Iași (n.r. familia) li s-a spus că nu pot să le dea copiii în acea zi pentru că trebuie să le facă autopsia. Și mama a întrebat ce e aia autopsie, la care doamna doctor a spus

. Mama a spus că nu acceptă să se facă autopsia pentru că au fost suficient de tăiați și de chinuiți și batjocoriți aici în spital, ca să vă permit să îi mai tăiați încă o dată, plus că nu mai avea bani să plătească mașină să mai vină încă o dată la Iași”, a explicat Iulia Filip.

Femeia a declarat, pentru MEDIAFAX, că urmează să depună plângere penală și să dea în judecată spitalul. Potrivit acesteia, familia este conștientă că cei doi s-au născut cu probleme, dar că cred că nu trebuia să se ajungă la deces.

Conducerea Spitalului de Copii a anunțat că face verificări în aces caz. „Astăzi (n.r.-luni ) am dat dispoziție, o comisie va analiza cazul și în timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer