Cercetător rus: “Sistemele Patriot vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România”/ Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”

Redactor:
Florentina Dinu
Cercetător rus: “Sistemele Patriot vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România”/ Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”

Rachetele Patriot achiziționate de România sunt considerate drept ținte” în cazul în care Rusia va ataca România” 

În cadrul unui interviu acordat publicației Izvestia și citat de Tass, un expert rus precizează că în cazul unui ipotetic conflict, sistemele americane vor reprezenta cu siguranță o țintă pentru forțele armate ale Rusiei.

Presa rusă subliniază că achiziționarea Patriot se desfășoară sub o „presupusă amenințare” a flancului estic al NATO, o referire directă la Moscova.

Presa rusă: ”Tările din sud-estul Europei leagă procesul de reechipare de o amenințare care se presupune că se ridică de-a lungul flancului estic al NATO”

”România a primit primul transport de rachete sol-aer SUA Patriot. Se așteaptă ca Bucureștiul să achiziționeze un total de șapte sisteme Patriot, care vor îmbunătăți sistemul Aegis Ashore desfășurat de Statele Unite la Deveselu în 2015. România și alte țări din sud-estul Europei leagă procesul de reechipare de o amenințare care se presupune că se ridică de-a lungul flancului estic al NATO” , Scrie Izvestia.

Cercetător rus:  „Aceste armamente vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România”

Konstantin Bogdanov, cercetător principal la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei de Științe din Rusia, constată că implementarea sistemelor US Patriot în România și Polonia nu este surprinzătoare.

„Ambele state sunt țări coloane vertebrale, unde desfășurarea contingentelor militare NATO este planificată în caz de amenințare”, a declarat expertul pentru Izvestia. În ceea ce privește politica, desfășurarea sistemelor defensive, care nu subminează stabilitatea strategică, nu creează probleme, a spus Bogdanov. „Gama acestor sisteme de apărare aeriană în timp de pace nu creează dificultăți pentru armata rusă, inclusiv pentru cei de serviciu lângă Crimeea.  Fără îndoială, aceste armamente vor fi considerate drept ținte atunci când Rusia va ataca România”, a subliniat el.

Moscova va răspunde probabil la poziționarea Sistemelor Patriot SUA în România. Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”

Potrivit Ilya Kramnik, expert la Consiliul pentru Afaceri Internaționale al Rusiei, Moscova va răspunde probabil la poziționarea Sistemelor Patriot SUA în România. „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”, a subliniat el. „Probabil că se va acorda mai multă atenție capacităților aeriene ale Flotei Mării Negre și ale districtului militar sudic în ceea ce privește compensarea sistemelor de apărare aeriană”, a precizat Kramnik. „Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar concepute pentru a neutraliza sistemele de rachete și radarele.”

Primul sistem de rachete sol-aer PATRIOT, prin care Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, a fost recepționat oficial,  în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ambasdorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman.

 

EXCLUSIV | Buget incredibil de mare pentru o echipă din România pentru a visa la...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
A venit acasă și le-a spus părinților că și-a făcut o nouă prietenă la școală....
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide