Cercetător rus: “Sistemele Patriot vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România”/ Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”

Cercetător rus: “Sistemele Patriot vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România/ Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”
Publicat: 21/09/2020, 23:43
Actualizat: 21/09/2020, 23:46

Rachetele Patriot achiziționate de România sunt considerate drept ținte” în cazul în care Rusia va ataca România” 

În cadrul unui interviu acordat publicației Izvestia și citat de Tass, un expert rus precizează că în cazul unui ipotetic conflict, sistemele americane vor reprezenta cu siguranță o țintă pentru forțele armate ale Rusiei.

Presa rusă subliniază că achiziționarea Patriot se desfășoară sub o „presupusă amenințare” a flancului estic al NATO, o referire directă la Moscova.

Presa rusă: ”Tările din sud-estul Europei leagă procesul de reechipare de o amenințare care se presupune că se ridică de-a lungul flancului estic al NATO”

”România a primit primul transport de rachete sol-aer SUA Patriot. Se așteaptă ca Bucureștiul să achiziționeze un total de șapte sisteme Patriot, care vor îmbunătăți sistemul Aegis Ashore desfășurat de Statele Unite la Deveselu în 2015. România și alte țări din sud-estul Europei leagă procesul de reechipare de o amenințare care se presupune că se ridică de-a lungul flancului estic al NATO” , Scrie Izvestia.

Cercetător rus:  „Aceste armamente vor fi considerate ținte atunci când Rusia va ataca România”

Konstantin Bogdanov, cercetător principal la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei de Științe din Rusia, constată că implementarea sistemelor US Patriot în România și Polonia nu este surprinzătoare.

„Ambele state sunt țări coloane vertebrale, unde desfășurarea contingentelor militare NATO este planificată în caz de amenințare”, a declarat expertul pentru Izvestia. În ceea ce privește politica, desfășurarea sistemelor defensive, care nu subminează stabilitatea strategică, nu creează probleme, a spus Bogdanov. „Gama acestor sisteme de apărare aeriană în timp de pace nu creează dificultăți pentru armata rusă, inclusiv pentru cei de serviciu lângă Crimeea.  Fără îndoială, aceste armamente vor fi considerate drept ținte atunci când Rusia va ataca România”, a subliniat el.

Moscova va răspunde probabil la poziționarea Sistemelor Patriot SUA în România. Expert rus: „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”

Potrivit Ilya Kramnik, expert la Consiliul pentru Afaceri Internaționale al Rusiei, Moscova va răspunde probabil la poziționarea Sistemelor Patriot SUA în România. „Astfel de lucruri nu vor fi niciodată ignorate”, a subliniat el. „Probabil că se va acorda mai multă atenție capacităților aeriene ale Flotei Mării Negre și ale districtului militar sudic în ceea ce privește compensarea sistemelor de apărare aeriană”, a precizat Kramnik. „Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar concepute pentru a neutraliza sistemele de rachete și radarele.”

Primul sistem de rachete sol-aer PATRIOT, prin care Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, a fost recepționat oficial,  în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ambasdorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....