CFR Călători avertizează că instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare: Dacă vă e rău, anunțați

CFR Călători avertizează că instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare: Dacă vă e rău, anunțați
Sursa - Facebook
Publicat: 19/07/2022, 16:31
Actualizat: 19/07/2022, 16:45

Din cauza temperaturilor exterioare ridcate, instalațiile de climatizare din trenuri ar putea să nu mai asigure răcirea în parimetrii normali, anunță CFR Călători.

Instalaţiile de climatizare din trenuri ar putea să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade, care, la nivelul şinei şi al cutiei vagonului, pot însemna şi peste 50 de grade Celsius, avertizează CFR Călători, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

În contextul prognozelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie privind temperaturile ridicate şi disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, se precizează în document.

Compania asigură că, pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare, au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă, potrivit Digi24.

CFR Călători recomandă pasagerilor planificarea călătoriilor din timp

CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

Biletele se pot achiziționa din timp, cu aproximativ 30 de zile înainte. De asmenea, ele pot fi achiziționate online, de la automatele de vânzare bilete din gări sau de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR Călători.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult