Cinci foști angajați ai Primăriei Caracal sunt acuzați că au delapidat 1,6 milioane de lei din bugetul de stat

Cinci foști angajați ai Primăriei Caracal sunt acuzați că au delapidat 1,6 milioane de lei din bugetul de stat
Publicat: 23/09/2014, 16:22
Actualizat: 01/02/2019, 20:08

Polițiștii din Caracal au făcut, luni, cinci percheziții la locuințele a cinci persoane suspectate de comiterea de fraude economice.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Olt, cei cinci sunt foști angajați ai Primăriei Caracal, cu vârste cuprinse între 46 și 64 de ani. Astfel, este vorba despre două foste contabile, o fostă casieră și doi foști directori ai Primăriei Caracal.

Conform sursei citate, foștii angajați sunt suspectați că, în perioada 2009-2011, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,6 milioane de lei.

„Acestea sunt bănuite că, în calitate de angajați ai unei instituții publice, în perioada 2009 – 2011, ar fi introdus în actele contabile facturi și chitanțe false, însușindu-și astfel 1.631.920 lei. În cauză, se fac cercetări pentru delapidare, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene Olt.

Cele cinci persoane au fost duse la sediul Poliției Caracal, unde, în baza probatoriului administrat, au fost reținute pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă.

În februarie 2014, mai mulți angajați ai Primăriei Caracal și fostul primar Gheorghe Anghel au fost ridicați de anchetatori și duși la sediul DIICOT Slatina pentru audieri, fiind suspectați într-un dosar de evaziune fiscală, delapidare, fals și înșelăciune, infracțiuni comise în legătură cu echipa de fotbal a orașului.

Prejudiciul în acest dosar ar fi de aproximativ șase milioane de lei, susțineau atunci surse judiciare.

Fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel și mai mulți angajați ai Primăriei Caracal sunt cercetați și într-un alt dosar de evaziune fiscală, înșelăciune și delapidare cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei. De altfel, în luna noiembrie 2013 Gheorghe Anghel și alte 13 persoane, între care mai mulți angajați ai primăriei, au fost arestați preventiv sub acuzațiile de înșelăciune, fals intelectual, delapidare și abuz în serviciu. Printre persoanele arestate s-au numărat și fostul director economic al Primăriei Caracal Maria Tudor. După expirarea mandatelor de arestare, fostul primar și celelalte persoane au fost eliberați.

Procurorii DIICOT afirmau că în perioada 2005 – 2012 în Primăria Caracal „s-a cristalizat un grup infracțional organizat format din factori de decizie și funcționari ai instituției”, fiind cooptate și alte persoane, între care oameni de afaceri.

„Astfel, liderii grupului infracțional organizat, din care unul a avut calitatea de primar, iar altul de director economic au pus bazele unui mecanism prin care se urmărea fraudarea bugetului unei instituții publice, prin însușirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanțe) care atestau lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfășurarea de activității fictive. La această grupare infracțională au aderat atât angajați ai instituției menționate, precum și alte persoane (administratori de societăți comerciale), care au fost racolate atât de lideri, cât și de ceilalți angajați, cu scopul de a-și însuși sume de bani”, menționa DIICOT într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au mai stabilit atunci că în contabilitatea Primăriei Caracal, condusă în acea perioadă de Gheorghe Anghel, au fost introduse facturi și chitanțe false în valoare de peste 5.000.000 lei, valoarea prejudiciului fiind de 5,2 milioane de lei.

Gheorghe Anghel a fost primar în Caracal timp de 21 de ani. Astfel, Anghel a fost primar în perioada 1984-1989, iar apoi a fost ales din nou în 1996. De atunci, el a câștigat toate alegerile, până în anul 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern