Cine este Carmen Iohannis, soția președintelui ales al României, o admiratoare a familiei regale și a lui Michelle Obama. GALERIE FOTO

Publicat: 18/11/2014, 09:14
Actualizat: 19/11/2014, 10:55

Carmen Iohannis are 54 de ani, iar 31 și i-a petrecut alături de Klaus Iohannis, dintre care ultimii 25 în calitate de soție.

Deși luni dimineață era aproape oficial că va fi prima doamnă, Carmen Iohannis a mers pe jos, ca în orice altă zi, la liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde predă de 24 de ani limba engleză.

Acolo, a fost întâmpinată cu flori și urale de colegi și elevi, aceștia din urmă cântându-i imnul țării, dar și piesa ”We are the champions” de la Queen.

”E o profesoară foarte bună, e apropiată de noi și ne iubește ca și când am fi copiii ei”, spune unul dintre elevii lui Carmen Iohannis. ”O să vorbim să vedem dacă trebuie să plec la București”, a declarat aceasta, mărturisind că îi va fi greu să se despartă de clasa la care este dirigintă.

Președintele ales Klaus Iohannis a declarat că el și soția lui și-au asumat faptul că ar urma să se mute la București. ”Este pregătită să fie primă doamnă. Ne-am asumat amândoi că aici vom ajunge și am luat în calcul să venim la București. Am cunoscut-o pe Carmen la 23 de ani, făceam excursii pe munte. Ne-am înțeles din ce în ce mai bine și am decis să rămânem împreună”, a povestit cel care a fost timp de 14 ani primar al Sibiului, până să ajungă la Cotroceni.

Carmen Iohannis – care se declară o admiratoare a familiei regale, dar și a soției președintelui american Barack Obama, Michelle – s-a remarcat deja prin ținutele elegante și feminine purtate la aparițiile publice alături de soțul ei. Reporterii au remarcat și atenția ei la detalii. Înaintea lansării candidaturii lui Klaus Iohannis la președinție, în Piața Victoriei, soția sa i-a înmânat niște dropsuri. ”În cazul în care are nevoie de ele și nu găsește apa la timp, să poată rosti speechul pe care îl are de rostit”, a motivat Carmen Iohannis.

Iată mai jos mai multe fotografii cu Carmen Iohannis alături de soțul ei, atât în calitatea lui de primar al Sibiului, cât și de candidat la alegerile prezidențiale (foto Mediafax).