CINE este Jack Teixeira, tânărul arestat în cazul scurgerilor de informații din Pentagon. Face parte din Garda Națională Aeriană din Massachusetts

CINE este Jack Teixeira, tânărul arestat în cazul scurgerilor de informații din Pentagon. Face parte din Garda Națională Aeriană din Massachusetts
Sursă Foto - Captura de ecran/Youtube/ WTVR CBS 6
Publicat: 14/04/2023, 12:28

Suspectul principal în scurgerea de documente secrete de la Pentagon este un tânăr de 21 de ani care face parte din structura de informații a Gărzii Naționale Aeriene din statul Massachusetts.

Când a apărut vestea uneia dintre cele mai grave scurgeri de informații din SUA din epoca modernă, nu mulți și-ar fi imaginat că vinovatul ar fi un tânăr de 21 de ani, cunoscut în grupul său de prieteni online drept „OG”.

Totuși, potrivit FBI, Jack Teixeira, membru al aripei de informații a Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts, este responsabil pentru o breșă care a zguduit Washingtonul.

El ar fi divulgat peste 100 de documente clasificate pe Discord, o platformă de mesagerie populară printre pasionații de jocuri video, scrie The Times.

Se crede că Teixeira a fost liderul unui grup de 20-30 de tineri care aveau în comun dragostea pentru arme și glumele rasiste.

Serverul Discord se numea „Thug Shaker Central”, iar porecla lui Teixeira – „OG” – ar putea însemna „original gangster”.

Membrii grupului au declarat pentru The New York Times că pilotul era „liderul incontestabil” al comunității și era mai în vârstă decât majoritatea celorlalți, mulți dintre ei fiind adolescenți.

„Acest tip era creștin, anti-război, voia doar să își informeze unii dintre prietenii săi despre ce se întâmplă”, a declarat un tânăr de 17 ani, proaspăt absolvent de liceu, despre Teixeira.

„Avem câțiva oameni în grupul nostru care sunt în Ucraina. Ne plac jocurile de luptă, ne plac jocurile de război”, a mai spus acesta, potrivit TheGuardian.

Un alt membru al grupului a declarat pentru The Washington Post: „Este în formă. Este puternic. Este înarmat. Este antrenat. Cam tot ce te poți aștepta de la un film nebunesc.”

Potrivit dosarului său militar, Teixeira este staționat la baza Otis Air National Guard din Cape Cod, Massachusetts.

Baza găzduiește a 102-a escadrilă de informații.

Pe site-ul său web se precizează: „Misiunea noastră este de a furniza la nivel mondial informații de precizie și comandă și control, împreună cu piloți instruiți și experimentați pentru sprijin de luptă expediționar și securitate națională”.

Teixeira s-a înrolat în Garda Națională în septembrie 2019. Se pare că provine dintr-o familie de patrioți.

Mama sa, Dawn Dufault, a lucrat anterior pentru Departamentul de Servicii pentru Veterani din Massachusetts, potrivit paginii sale de LinkedIn, care dezvăluie, de asemenea, că își conduce propria afacere cu flori din 2017.

În iunie 2021, ea a distribuit o postare pe pagina de Facebook a afacerii sale, spunând că fiul ei era în drum spre casă de la antrenament.

„Jack este în drum spre casă astăzi, școala tehnică finalizată, gata să-și înceapă cariera în Garda Națională aeriană! (Și poate să ajute la livrări pe ici pe colo)”, a scris mama tânărului pe internet.

Sursă Foto – Captura de ecran/BBC

Postarea a inclus o imagine a unui balon cu cuvintele „Bine ai venit acasă”.

Pagina lui Dufault este, de asemenea, plină de alte postări patriotice, inclusiv cele care comemorează Memorial Day, o sărbătoare care îi onorează pe membrii serviciilor americane uciși în luptă.

„Avea o viziune întunecată asupra guvernului”

Washington Post a relatat că tatăl vitreg al lui Teixeira, Thomas Dufault, a petrecut 34 de ani în armată, inclusiv în cadrul escadrilei 102 de informații.

Comentatorii s-au întrebat cum de o persoană atât de tânără și intrată relativ recent în armată a avut acces la documente importante clasificate.

Informațiile au inclus documente secrete privind războiul din Ucraina, precum și dezvăluiri jenante potrivit cărora America și-a spionat aliații, inclusiv Coreea de Sud, deși acest lucru a fost contestat între timp.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că armata încredințează adesea tinerilor informații clasificate.

„Gândiți-vă la un tânăr sergent de pluton de luptă și la responsabilitatea și încrederea pe care le acordăm acestor persoane pentru a conduce trupele în luptă. Se numește disciplină militară”, a spus Generalul de brigadă Patrick S Ryder.

The Washington Post a declarat că „OG” avea „o viziune întunecată asupra guvernului”.

În conversațiile sale online, acesta ar fi vorbit despre SUA și despre comunitatea serviciilor de informații ca despre o „forță sinistră care căuta să își suprime cetățenii și să îi țină în întuneric”.

El a vorbit despre „depășirea atribuțiilor guvernului”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari