Cine o va păzi pe Viorica Dăncilă în Israel. Anunțul făcut de ministrul Carmen Dan

Cine o va păzi pe Viorica Dăncilă în Israel. Anunțul făcut de ministrul Carmen Dan
Publicat: 24/04/2018, 17:15

„Nu, nu a apelat niciodată punctual la serviciile Jandarmeriei și nu îmi amintesc în ce situație dumneavoastră ați constatat acest lucru.(…) A fost dusă la Guvern în prima zi de o mașină a Jandarmeriei pentru că era prima zi în care premierul ajungea la Palatul Victoriei și nici măcar nu avea repartizată o mașină de serviciu. Ce ar fi trebuit să facă premierul, să se ducă la serviciu cu un taxi?”, a răspuns Carmen Dan, întrebată dacă premierul i-a cerut ajutorul în contextul vizitei pe care o va efectua în Israel, în condițiile în care în trecut a apelat punctual la serviciile Jandarmeriei.

Întrebată ce se intamplă punctual cu protecția premierului în timpul vizitei pe care o va face în Israel, Carmen Dan a afirmat că există „o lege care reglementează foarte clar aceste competențe”.

„Jandarmeria nu și-a depășit aceste competențe în niciun fel. Există o structură care are în atribuții asigurarea pachetului de securitate atât în interior, cât și atunci când demnitarii (pleacă din țară-n.r.). (…) Nu înștiințează SPP Ministerul de Interne în privința misiunilor pe care le are”, precizat Carmen Dan, întrebată dacă Dancilă va beneficia de protecția SPP:

Întrebată dacă și Liviu Dragnea va merge în Israel, ministrul de Interne a răspuns: „Nu știu, nu cunosc amănunte”. Premierul Viorica Dăncilă va efectua, miercuri și joi, o vizită, potrivit unor surse oficiale, în Israel, după ce săptămâna trecută președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că Guvernul a adoptat un memorandum pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.