Cine veghează la siguranța turiștilor de pe litoral, în minivacanța de 1 Mai

Cine veghează la siguranța turiștilor de pe litoral, în minivacanța de 1 Mai
Publicat: 27/04/2015, 15:29

Deși sezonul estival începe pe litoral în 1 mai, serviciul de salvamar este asigurat și plătit, oficial, cu începere din 1 iunie, astfel că în minivacanța de 1 Mai salvamarii ies pe plajă pe bază de voluntariat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit coordonatorului Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, salvamarii vor fi pe plajă încă din 28 aprilie și vor patrula până în 3 mai.

„Până în prezent am luat legătura și au confirmat prezența 30 de voluntari. Ei se vor afla pe plaje, atât în Constanța, la Modern, cât și în toată stațiunea Mamaia, iar acolo unde va fi un aflux mai mare de turiști, numărul salvatorilor va putea fi suplimentat”, a declarat Gabriel Culea.

El a spus că salvamarii vor veghea, inclusiv din foișoare, la siguranța tinerilor care vor vrea să facă prima baie în mare de 1 Mai și vor încerca să tempereze elanul celor mai teribiliști.

„Vor fi cu siguranță tineri care vor dori să facă prima baie în mare pe acest an. De asemenea, vor fi și dintre cei teribiliști ori care vor fi sub influența alcoolului și care, ca în fiecare an, vor crea mici probleme pe care sperăm să le depășim cu bine. Până acum, în cei 15 ani de când noi asigurăm serviciul de salvamar în Mamaia, nu am avut cazuri de persoane înecate și sperăm să păstrăm această «tradiție», fără victime în minivacanța de 1 Mai, în continuare”, a afirmat Gabriel Culea.

El a precizat că salvamarii vor avea în dotare atât obișnuitele caiace de patrulare, dar și ambarcațiuni cu motor, gata de intervenție în caz de solicitare. În plus, salvamarii vor avea și costume din neopren, în cazul unor intervenții deosebite.

Salvamari vor fi prezenți și pe plajele din sudul litoralului, de la Eforie la Vama Veche, în zonele cu afluență mare de turiști.

Tot pe perioada minivacanței de 1 Mai, vor fi reintroduse în circulație, în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia, autobuzele etajate pentru deservirea turiștilor, care vor circula între 30 aprilie și 3 mai.

Potrivit Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța, traseul turistic „Constanța – City Tour” va avea programul de funcționare între orele 10.00 și 20.00, cu frecvențe de 45 de minute și plecări din Gară. Astfel, mijloacele de transport vor pleca la ora 10.00 din fața Gării Constanța și vor circula pe traseul consacrat „Mamaia Estival”, respectiv Gară – bulevardul Ferdinand – strada Mircea cel Bătrân – bulevardul Mamaia până la capătul stațiunii, la Hotel Caraiman, și retur pe bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis – bulevardul Ferdinand – Gară. Lungimea traseului este de aproape 30 de kilometri, iar durata unei curse este de aproximativ 90 de minute.

Prețul unui bilet de călătorie pentru autobuzele supraetajate a fost stabilit la 5 lei, la fel ca în anii trecuți. Tichetele pot fi achiziționate numai de la șoferul autobuzului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire