• Publicat:
Știri

Cioloș: Dacă PNL vrea candidat propriu, să-l pună pe masa bucureștenilor, nu a tocmelilor

Cioloș: Dacă PNL vrea candidat propriu, să-l pună pe masa bucureștenilor, nu a tocmelilor
Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat, vineri, că dacă PNL dorește să susțină un candidat propriu la alegerile pentru Primăria Capitalei, ar trebui să-l prezinte în spațiul public și nu la „masa tocmelilor". Cioloș a explicat că momentan USR-PLUS își prezintă candidații în faza de precampanie.

„Vom avea un candidat comun. Sperăm să găsim înțelepciunea și la celalalte partide care vor într-adevăr să reconstruiască România, să înțeleagă că ar trebui să avem un candidat comun. Dacă nu vom avea două tururi, turul de selecție îl organizăm noi, pentru că n-o să tot stăm să ne plângem că ne pică drobul de sare pe cap și nu putem să mai facem lucrurile mai bine. Vlad Voiculescu vă prezintă proiectele, viziunea și echipa. Nicușor Dan a vorbit și el despre ce vrea să facă. Sperăm să-i vedem și pe ceilalți. Dacă PNL vrea să aibă un candidat, haide să-l pună pe masa bucureștenilor, nu pe masa tocmelilor, să spună ce vrea să facă acel candidat”, a declarat Dacian Cioloș.

Europarlamentarul a precizat că partidele Alianței USR-PLUS nu se ceartă între ele.

„E o fază de precampanie pe care noi o dorim cât mai activă, pentru că doar așa vom înțelege ce vom vota pentru următorii patru ani. Faptul că noi ne prezentăm candidații, nu înseamnă că ne certăm cu cei de la USR sau cei de la PNL și cu alte partide, ci că ne asumăm cu responsabilitate candidaturile astea. Așa o să vedeți și pentru formarea guvernului, cum gândim noi, și pentru alegerile parlamentare și așa cum ați văzut și la europarlamentare”, a spus Cioloș.

Acesta consideră că organizarea alegerilor într-un singur tur reprezintă condiția pentru a le pierde

„Dacă vom avea alegeri în două tururi, atunci oricum cel care va ajunge în turul doi poate să fie susținut de ceilalți, cu condiția că știm ce susținem”, a mai afirmat liderul PLUS.

Dacian Cioloș a confirmat că a abordat de mai multe ori tema candidatului comun cu PNL și vor continua discuțiile pe acest subiect.

„Avem nevoie de un primar care să lucreze, nu patru ani, opt ani cel puțin, pentru a începe să redreseze doar niște lucruri care merg prost”, a mai declarat președintele PLUS.

Vlad Voiculescu și-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susținut de Dacian Cioloș și PLUS. Voiculescu a afirmat că Gabriela Firea conduce Bucureștiul „pe contrasens”.

Deși USR și PLUS negociază pentru un singur candidat la Primăria Municipiului București, Vlad Voiculescu și-a lansat deja candidatura susținut de PLUS, iar USR a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan.

Inchide