Clasarea dosarului „10 august”, explicațiile PNL. Liberalul Raețchi jură că „lucrurile nu vor rămâne așa”!

Clasarea dosarului „10 august”, explicațiile PNL. Liberalul Raețchi jură că „lucrurile nu vor rămâne așa”!
Clasarea dosarului „10 august”, explicațiile PNL. Liberalul Raețchi jură că „lucrurile nu vor rămâne așa”! / Sursa FOTO: https://i.ytimg.com
Publicat: 16/07/2020, 11:49

Politicianul liberal Ovidiu Raeţchi promite că „lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD”, aluzie la evenimentele din 10 august. După ce DIICOT a clasat cazul, punând cruce incidentelor din Piața Victoriei, PNL oferă primele explicații referitoare la decizia procurorilor.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, afirmă că decizia DIICOT trebuie luată ca atare şi respectată. „Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat”, scrie Raețchi.

Totuși, politicianul liberal nu scapă prilejul să asocieze imaginea PNL cu aceea a victimelor intervenției brutale a jandarmilor din 10 august: „Sute de protestatari nevinovaţi din societatea civilă, dar şi membri ai PNL sau ai Opoziţiei anti-Dragnea, au fost răniţi şi gazaţi atunci, deci nemulţumirea socială este împărtăşită sincer de fiecare liberal”.

„În contextul de azi, devine esenţial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea şi sancţionarea – măcar pe linie disciplinară! – a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor paşnici. În plus, pe o serie de capitole relevante, cercetarea penală continuă. Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România”, mai arată liberalul.

Raețchi promite că „lucrurile se vor schimba”

În final, Ovidiu Raețchi promite că „lucrurile se vor schimba şi în privinţa modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat şi intră deja pe circuitul legislativ. Lucrurile nu vor rămâne aşa!”.

Miercuri, 15 iulie, DIICOT a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018. Astfel, sunt clasate toate acuzațiile aduse șefilor Jandarmeriei, respectiv abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase