CNA a prelungit licența Pro TV București cu nouă ani: televiziunea poate emite

CNA a prelungit licența Pro TV București cu nouă ani: televiziunea poate emite
Publicat: 24/04/2014, 21:52
Actualizat: 21/03/2019, 18:29

CNA a analizat, în ședința de joi, solicitările societății Pro TV SA de prelungire a licențelor audiovizuale pentru televiziunea Pro TV București (licență de satelit), dar și pentru stațiile locale terestre ale Pro TV de la Sinaia și Câmpina.

Pro TV difuzează un program generalist, 24 de ore pe zi. Producția proprie a televiziunii reprezintă 55% din grila Pro TV, în timp ce programele altor producători reprezintă 45%.

Grila Pro TV București cuprinde programe de informare (25%), programe educative (1,50%), programe culturale (0,50%), filme (35%), programe de divertisment și alte tipuri de programe (18%), publicitate și teleshopping (20%).

Stațiile Pro TV din Sinaia și Câmpina retransmit integral programul stației centrale a televiziunii.

La ședința CNA de joi au fost prezente Anca Budinschi, directorul de programe al Pro TV SA, și Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV la ședințele Consiliului.

„Pro TV trebuie să rămână și va rămâne canalul lider al pieței din România, cu o strategie de conținut similară celei de până acum. O să investim mai mult în conținut local, o să păstrăm numărul de programe de știri, o să reducem ponderea programelor străine în special pe parcursul zilei și o să creștem procentul de conținut european față de ce oferim în prezent”, a declarat Anca Budinschi.

Membrul CNA Valentin Jucan a atras atenția cu privire la încălcarea legislației audiovizualului, în special în privința demnității umane și a protecției minorilor, în emisiunea „La Măruță”, prezentată de Cătălin Măruță.

„Eu cred că emisiunea lui Măruță se corectează continuu (…) Dacă vă uitați la conținutul emisiunii lui Măruță în acest moment față de anii trecuți, o să constatați o îmbunătățire. Încercăm fie să aducem personaje noi, care nu au legătură cu zona care aduce derapaje, fie să le construim pe ale noastre”, a spus Anca Budinschi.

Pe de altă parte, membrii CNA Narcisa Iorga și Florin Gabrea au făcut referire la secvențe din emisiunea „Master Chef” în care a fost încălcată legislația audiovizualului.

„Este o disproporție mare între obiectul emisiunii și comportamentul ăsta (al chefilor, n.r.), care sunt total în discrepanță”, a spus și Valentin Jucan.

„Se întâmplă în fiecare ediție câte ceva, se iau la harță, aruncă farfurii. Nu știu dacă este necesară toată agresivitatea asta”, a spus și Narcisa Iorga.

Decizia de prelungire a licențelor Pro TV București și a stațiilor din Sinaia și Câmpina a fost luată de CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

Licența prin satelit a Pro TV București a fost prelungită cu nouă ani, în timp ce în cazul stațiilor locale ale Pro TV de la Sinaia și Câmpina licențele au fost prelungite de CNA până la tranziția de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, proces care ar urma să fie implementat în 2015.

Potrivit CNA, Pro TV SA deține 49 de licențe audiovizuale: două licențe pentru InfoPro (satelit și rețea națională), două licențe pentru Pro FM (satelit și rețea națională), o licență pentru Pro Clasic (satelit), 37 de licențe pentru Pro TV (stații locale), șapte licențe pentru satelit tv (Pro TV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro TV Internațional, Pro Cinema, Sport.ro și MTV).

Din 2005 până în prezent, Pro TV București a primit 73 de sancțiuni din partea CNA pentru nerespectarea legislației audiovizualului, din care 53 de somații publice și 20 de amenzi, conform CNA.

Acționarii societății Pro TV SA sunt: CME Media Enterprises B.V. (Olanda) – 99,999997% și CME Investments B.V. (Olanda) – 0,000003%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete