CNCD: Un cadru didactic a încălcat dreptul la demnitate al unei eleve pe care a numit-o „țigancă păgână”

CNCD: Un cadru didactic a încălcat dreptul la demnitate al unei eleve pe care a numit-o „țigancă păgână”
CNCD: Un cadru didactic a încălcat dreptul la demnitate al unei eleve pe care a numit-o „țigancă păgână”
Publicat: 30/09/2020, 22:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:44

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat, miercuri, cu suma de 2.000 de lei, un cadru didactic care i-a adresat cuvinte jignitoare unei eleve și a sancționat-o cu nota 3 pentru că a arefuzat să intre într-un lăcaș de cult. 

Poziția CNCD

Conform CNCD, gestul cadrului didactic „reprezintă faptă de discriminare multiplă şi încalcă dreptul la demnitate”.

„Utilizarea termenului de “țigancă păgână” de către un cadru didactic față de o elevă, și sancționarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, reprezintă faptă de discriminare multiplă și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 2.000 lei față de cadrul didactic. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi, respectiv 8 voturi pentru amendă și 1 vot împotrivă)”, scrie în comunicatul transmis de  CNCD.

Andrei Caramitru a fost amendat de CNCD, pentru că în luna aprilie a spus că BOR este „o organizație criminală” și „o sectă demonică”

Andrei Caramitru a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, din cauza afirmațiilor făcute la adresa BOR, în contextul protocolului de Paște.

Mai multe postări din perioada Paștelui, în care a spus că BOR este o „organizație criminală” și ortodoxismul „o sectă demonică” l-au adus pe Andrei Caramitru în atenția CNCD, a anunțat secretarul de Stat Cristian Jura,  membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Ce a spus Caramitru despre BOR

Iată ce a afirmat Caramitru, în luna aprilie, despre Biserica Ortodoxă:

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are NICI o legătură cu Biblia şi cu credinţa. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că, de azi, oameni buni – eu nu o să mai calc niciodată în vreo biserică ortodoxă. Oricine îşi face nuntă, botez etc acolo – eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organizaţii. Punct“.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase