Coadă de mașini de 10 km la ieșirea din țară pe la Giurgiu-Ruse, din cauza unor lucrări la pod: ce soluții propune poliția rutieră

Coadă de mașini de 10 km la ieșirea din țară pe la Giurgiu-Ruse, din cauza unor lucrări la pod: ce soluții propune poliția rutieră
Publicat: 01/08/2015, 17:37

Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă după-amiază, pe DN 5 (E 85) București-Giurgiu, care duce către Vama Giurgiu – Ruse, pe acest tronson formându-se coloane de mașini care se întind pe o distanță de zece kilometri pe sensul de ieșire din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu, Cristian Șuță, unul dintre motivele pentru care circulația pe acest tronson este îngreunată îl reprezintă faptul că pe podul de la Giurgiu-Ruse se circulă, alternativ, pe o singură bandă de mers întrucât la podul construit în anul 1954 se execută lucrări majore de reabilitare a structurii de rezistență.

Acestea sunt primele lucrări la structura podului de la ridicarea acestuia, lucrările făcute în anii anteriori fiind de refacere a covorului asfaltic.

Conform reprezentantului Poliției Giurgiu, alte motive pentru care drumul la ieșirea din România către Bulgaria este foarte aglomerat îl reprezintă numărul mare de cetățeni din Bulgaria și Turcia care lucrează în Europa de Vest și care de la 1 august au intrat în vacanță și se îndreaptă spre țările de origine și numărul mare de turiști români care au plecat în vacanță cu mașina către Bulgaria sau Grecia.

Cristian Șuță a precizat că timpul de așteptare la ieșirea din țară este mai mare pentru autovehiculele de marfă, de mare tonaj, iar numărul acestora este considerabil întrucât în zilele anterioare, din cauza caniculei, traficul vehiculelor de peste 7,5 tone a fost restricționat pe timpul zilei.

„Prioritate au autovehiculele și autocarele cu turiști. Vehiculele de mare tonaj intră către vamă în serii de 15-20, în funcție de cum este circulația pe sensul dinspre Bulgaria. Pe teren se află zeci de polițiști de la Poliția Rutieră, de la Ordine Publică, de la secții rurale, dar și polițiști locali, acțiunea este coordonată de șefii din cadrul Inspectoratului Giurgiu, însă situația este cea care este pentru că pe pod sunt restricții de trafic”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Șuță.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, pe DN 5 (E 85), pe perioada desfășurării lucrărilor de reparații la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricții pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 metri și 64+852 de metri, astfel: între kilmetrul 63+780 și kilometrul 64+212 autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 2,80 metri, iar între kilometrul 64+212 și kilometrul 64+852, tot pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, traficul rutier este restricționat, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.

Poliția amintește că pot fi folosite și următoarele puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) și Călărași (trecere cu bacul).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ