Coadă la vot la Ambasada Republicii Moldova: O susținem pe Maia Sandu, vrem în UE

Coadă la vot la Ambasada Republicii Moldova: O susținem pe Maia Sandu, vrem în UE
Publicat: 13/11/2016, 11:55

„Suntem aici ca să votăm. Ne dorim un viitor mai bun pentru țara noastră, pentru noi, pentru viitorul nostru. Vrem în Europa, vrem să fim membri în Uniunea Europeană. Suntem studenți în Târgoviște și am venit cu toții să votăm pentru că votul nostru contează”, spune o studentă care, alături de colegii săi, stă la coadă la ambasadă.

„Am votat pentru Moldova în comunitatea europeană. Am votat pentru ca Republica Moldova să aibă un viitor, să scape de hoții care azi conduc și guvernează acolo. Eu locuiesc în România, dar sunt cetățean al Republicii Moldova unde merg des și am avut posibilitatea în 14 ani de zile să fac o comparație: ce înseamnă comunitatea europeană și ce înseamnă mediul asiatic unde vrea să ne ducă Dodon”, spune un alt
cetățean moldovean în vârstă de aproximativ 60 de ani și care locuiește la București. De profesie istoric, el este convins că Republica Moldova se va uni „inevitabil” cu România. „Asta a fost o țară, a fost un singur pământ. Numai Dodon nu înțelege și spune că Moldova e a lui Ștefan cel Mare. El nu știe că Moldova e peste Prut, aici. Scaunul de domnie al lui Ștefan cel Mare e aici, mormântul lui e aici, Ștefan cel Mare aici a fost. Dacă soarta vitregă a afost așa că în 1812 să se despartă acel popor de corpul mare al țării, asta a fost soarta. Unirea se va face prin voința poporului, atunci când va fi, dar asta este inevitabil”, a mai spus el.

La Ambasada Republicii Moldova din București au votat pentru prima oară de când au devenit cetățeni moldoveni și fostul președinte Traian Băsescu alături de soția sa. Ei au fost întâmpinați în fața ambasadei de zeci de oameni, care i-au primit cu aplauze, iar Mariei Băsescu i-au oferit un buchet de flori. „Am venit să-l susținem pe domnul Băsescu pentru că a votat ca Republica Moldova să intre în Uniunea
Europeană, să fim alături pentru că Basarabia a fost pământ românesc de când ne știm noi, așa am învățat la istorie și așa a fost. Suntem pro Maia Sandu”, a spus o femeie din grupul de susținători.

„Eu sper să fie o zi istorică astăzi, o zi în care domnul președinte Traian Băsescu, cetățean al Republicii Moldova a votat și eu sper pentru Maia Sandu și pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova”, a spus un bătrânel din grupul de susținători.

Printre cei care l-au întâmpinat pe Băsescu la ambasadă au fost și cei doi președinți executivi al PMP, Valeriu Steriu și Eugen Tomac. „Am venit ca simpatizanți ai Maiei Sandu să vedem și să susținem pe cei care vin să o voteze. Așa cum în ultimii zece ani diaspora a înclinat în România stegaul pentru cei care au câștigat alegerile, sperăm să vedem și Moldova întorcându-se spre Europa cu ajutorul diasporei și mai ales cu cei care sunt în România”, a spus Steriu.

La rândul său, Eugen Tomac a declarat că moldovenii sunt în fața unui test extrem de important, deoarece votul din turul doi al prezidențialelor ar putea avea efect de referendum. „Avem doi candidați care propun două opțiuni pentru Republica Moldova. Prima opțiune este să se păstreze direcția Vest și o integrare cât mai profundă în UE. Cea de-a doua opțiune este pentru tot ceea ce înseamnă proiect de continuitate a politicilor sovietice. Linia Putin, extrem de agresivă astăzi în Republica Moldova, este exprimată de Dodon”, a spus Tomac.

La ambasada Republicii Moldova de la București sunt așteptați mii de cetățeni moldoveni pentru a vota, autoritățile estimând o prezență net superioară celei din urmă cu două săptămâni, în turul întâi al alegerilor prezidențiale. Atunci au votat 2.383 de moldoveni la ambasadă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului