COD PORTOCALIU DE VISCOL ȘI NINSORI. Oprescu a cerut aplicarea tratamentelor anti-polei și pregătirea utilajelor de deszăpezire

COD PORTOCALIU DE VISCOL ȘI NINSORI. Oprescu a cerut aplicarea tratamentelor anti-polei și pregătirea utilajelor de deszăpezire
Publicat: 26/03/2013, 11:37
Actualizat: 26/03/2013, 13:44

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de salubrizare să înceapă aplicarea tratamentelor antiderapante încă de luni seara și să-și poziționeze utilajele de dezăpezire atât în intersecții, cât și lângă rampe, poduri și pante, având în vedere avertizările meteorologice.

Edilul a solicitat, de asemenea, operatorilor de dezăpezire din toate sectoarele Capitalei să aibă utilajele alimentate cu carburant și materiale antiderapante, iar echipele de intervenție să fie pregătite să acționeze.

Tot la comandamentul care a avut loc luni la Primăria Capitalei, Oprescu a cerut și reprezentanților ENEL să fie pregătiți cu echipe de intervenție care să poată rezolva în cel mai scurt timp eventualele avarii la rețeaua electrică.

Și reprezentanții RATB trebuie să-și pregătească, în cursul zilei de luni, plugurile pentru curățarea liniilor de tramvai.

Totodată, Direcția generală de asistență socială a municipiului București continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în două centre respectiv adăpostul Sfântul Luca din Berceni și Complexul de Servicii medicale din Bulevardul Theodor Pallay.

Municipalitatea pune la dispoziția bucureștenilor, pentru orice fel de sesizări privind eventuale disfuncționalități cauzate de condițiile meteo respectiv RADET, ENEL, Apa Nova, RATB, un număr de telefon gratuit – 0800.800.868.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, una cod portocaliu, valabilă marți, între orele 4.00 și 14.00, și o alta cod galben, care va intra în vigoare luni seara, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, codul galben care va intra în vigoare luni, la ora 20.00, vizează Bucureștiul și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Sibiu, Brașov, Covasna și Vrancea.

„În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp. Vântul va avea intensificări de peste 55…60 km/h, viscolind ninsoarea”, se arată în avertizarea emisă de ANM.

Marți, de la ora 04.00 până la ora 14.00, Capitala și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș și Olt vor fi sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol.

„În intervalul menționat, în județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ilfov – inclusiv municipiul București – precum și în nordul județelor Olt, Teleorman și Giurgiu, va ninge local abundent, viteza vântului va depăși la rafală 70 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită și troienită. În nordul și centrul Moldovei, precum și în Maramureș va ninge liniștit, dar se va depune strat nou de zăpadă”, potrivit ANM.

VREMEA – COD PORTOCALIU DE NINSORI, în București și nouă județe – HARTA ANM

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana