Codrin Ștefănescu: „Toni Greblă ar trebui să-i dea în judecată pe cei care i-au făcut dosarul”

Codrin Ștefănescu: „Toni Greblă ar trebui să-i dea în judecată pe cei care i-au făcut dosarul
Publicat: 11/05/2018, 14:39
Actualizat: 28/03/2019, 12:51

„Se pune aceeași întrebare ca și cazul Ponta și ca în multe alte cazuri cine răspunde și cum răspunde pentru aceste abuzuri, pentru această hărțuire, pentru distrugerea vieții și carierei unui om, pentru distrugerea vieții familiei lui, pentru imaginea proastă de care «s-a bucurat» ani de zile, pentru că erau niște oameni foarte importanți și foarte vizibili, în funcții foarte importante. Cine răspunde de toate aceste lucruri? Însă, cu toate aceste întrebări de la Cotroceni vom primi același răspuns de la Iohannis, că totul ține de can can, că el este foarte mulțumit de cum funcționează instituția numită DNA, care devine tot mai toxică și care afectează din ce în ce mai mult chiar statul român și că lucrurile trebuie să continue sub forma asta. Părerea unanimă este ca și domnul Toni Greblă și alții, care după ani de hărțuiri au câștigat în instanță, să-i dea în judecată pe cei care au făcut dosarul și să ceară despăgubiri din averea lor personală”, a afirmat Codrin Ștefănescu, pentru MEDIAFAX.

Social-democratul a adăugat că mediatizarea cazului lui Toni Greblă a adus prejudicii mari de imagine României, țara noastră începând să fie ocolită de investitorii străini, iar decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) este un semn că judecătorii încep să-și redobândească independența.

„Încep ușor, ușor instanțele și judecătorii să se rupă de protocoalele făcute între SRI și sistemul juridic. Încep judecătorii să-și recâștige independența și să realizeze situația monstruoasă în care ne-am aflat în ultimii ani de zile. În cazul lui Toni Greblă care a fost mediatizat inclusiv în presa internațională știrile erau așa: «un înalt judecător al statului român este acuzat că a primit mită și foloase necuvenite, o promisiune de zugrăveală și de materiale de construcții la gardul unei ferme și că a vândut fără bonuri fiscale niște struți». Adică ne aruncase într-un penibil atât de mare că nu poate fi cuantificat. Este la fel ca și în dosarul Ponta, prim-ministru, ca și în dosarul Tony Blair, care au stricat imaginea României fabulos de mult, în ceea ce însemnă interesul investitorilor de a investi aici, securitatea și normalitatea dintr-o țară europeană, pentru că oricine se gândește de 100 de ori acum dacă să vină sau să nu vină aici, unde lucrurile nu sunt foarte în regulă”, a completat Ștefănescu.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, vineri, să-l achite pe fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă pentru toate infracțiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declarații în formă continuată, trafic de influență, coordonarea unui grup infracționa și operațiuni economice incompatibile cu funcția.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Procurorii DNA l-au acuzat în 2015 pe Toni Greblă că, după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma sa de struți, fostul judecător al Curții Constituționale și-a continuat activitatea infracțională și a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...