Colegiul Medicilor: Medicul care a făcut întreruperea de sarcină unei adolescente care apoi a dispărut, găsit nevinovat

Colegiul Medicilor: Medicul care a făcut întreruperea de sarcină unei adolescente care apoi a dispărut, găsit nevinovat
Publicat: 15/08/2013, 16:28
Actualizat: 15/08/2013, 20:44

Colegiul Medicilor Vaslui l-a găsit nevinovat pe ginecologul Mihail Andronachi de la Spitalul de Urgență Bârlad, cel care a făcut o întrerupere de sarcinăunei adolescente de 16 ani, dispărută în condiții suspecte în urmă cu cinci luni.

Ancheta derulată în acest caz a scos în evidență faptul că medicul Andronachi ar fi procedat legal atunci când a făcut chiuretajul, așa cum reiese din documentele prezentate de Spitalul de Urgență Bârlad.

„Când s-a prezentat la audieri în cadrul Colegiului, medicul Mihail Andronachi a afirmat că nu a intervenit nimeni pentru a face acea intervenție și că fata s-a prezentat singură, solicitând întreruperea de sarcină. Am verificat și actele medicale, iar pe acestea există semnătura fetei, prin care solicită intervenția. Potrivit prevederilor legale, pentru efectuarea întreruperii de sarcină tânăra nu avea nevoie de acordul părinților, pentru că împlinise vârsta de 16 ani. De aceea, din punctul nostru de vedere medicul Andronachi a procedat corect și nu i se poate reproșa nimic”, a declarat, joi, președintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dașcău.

Ancheta în cazul medicului Mihail Andronachi a fost declanșată în urma plângerii depusă de părinții adolescentei dispărute, care îl acuzau pe ginecolog de efectuarea unei întreruperi ilegale de sarciună.

În ceea ce îl privește pe medicul chirurg Octavian Marcu, principalul suspect în cazul dispariției adolsecentei de 16 ani, acesta nu a fost încă audiat de Colegiul Medicilor, în condițiile în care în ultima lună a fost în concediu de odihnă.

Potrivit reprezentanților Colegiului Medicilor, chirurgul Octavian Marcu va fi audiat în luna septembrie, atunci când și membrii biroului executiv al colegiului se vor întoarce din concedii.

Medicul Octavian Marcu este principalul suspect într-un dosar penal deschis de Parchetul Vaslui la începutul lunii iulie în cazul dispariției, în primăvara acestui an, a unei adolescente de 16 ani cu care chirurgul bârlădean a recunoscut că a întreținut relații sexuale.

Totodată, Marcu mai este urmărit penal de polițiști pentru relații sexuale cu fata dispărută. Ancheta în acest caz se desfășoară sub incidența articolului 198, alineatul 3 din Codul Penal, conform căruia „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei”.

În urma plângerii formulate de părinții adolescentei, și Colegiul Medicilor a declanșat propria anchetă, pe motiv că medicul chirurg ar fi întreținut relații intime în spital.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, adolescenta de 16 ani a întreținut de mai multe ori relații intime cu medicul Octavian Marcu în cabinetul acestuia din incinta Spitalului de Urgență Bârlad.

În urma anchetei, polițiștii și procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenții de întrerupere de sarcină, Octavian Marcu apelând la serviciile ginecologului Mihail Andronachi.

„Într-adevăr, relațiile intime dintre medic și adolescenta dispărută s-au consumat în cabinetul lui Octavian Marcu. În urma perchezițiilor care au avut loc la mai multe proprietăți ale medicului, inclusiv la cabinetul medical al acestuia din spital, au fost ridicate mai multe bunuri și urme, care vor fi analizate de către specialiștii criminaliști”, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Mai multe percheziții au avut loc, în 13 iulie, la locuințele medicului chirurg Octavian Marcu, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările au fost începute de polițiști în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinții adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la școală, în condițiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. Ultimul care ar fi văzut-o, susțin anchetatorii, ar fi fost medicul Octavian Marcu, care a condus-o cu mașina personală de pe strada pe care se afla școala unde învăța adolescenta până la ieșirea din municipiul Bârlad.

La începutul lunii iulie, ancheta a fost prelută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie