Colegiul Medicilor reacționează la „scrisoarea anti-restricții” semnată de mai mulți medici și farmaciști: Cine instigă ar putea rămâne fără dreptul de a profesa!

Colegiul Medicilor reacționează la „scrisoarea anti-restricții” semnată de mai mulți medici și farmaciști: Cine instigă ar putea rămâne fără dreptul de a profesa!
Președintele Colegiului Medicilor a dezvăluit că unul dintre semnatarii scrisorii nu știa de existența ei / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 03/04/2021, 09:35

Colegiul Medicilor din România reacționează prin intermediul președintelui forului, prof. dr. Daniel Coriu, la „scrisoarea anti-restricții” semnată de mai mulți medici și farmaciști.

În scrisoare menționată se cerea „încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace şi revenirea la starea de normalitate”.

Semnatarii criticau obligativitatea purtării măştii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine. În plus, solicitau și anularea noilor restricții, precum interdictiile de circulație, și întreruperea promovării vaccinurilor anti-COVID.

Colegiul Medicilor  se delimitează de „scrisoarea anti-restricții”

Colegiul Medicilor din România se delimitează în totalitate de continutul scrisorii menționate, susținând „respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu normele legale în vigoare și cu recomandările internaționale”.

Doctorul Daniel Coriu infromează, prin intemrediul unui comunicat de presă, faptul că unul dintre presupușii semnatari ai scrisorii nici măcar nu știa de existența documentului și a susținut că nu a semnat „o astfel de scrisoare”. Specialistul este de părere că acest aspect poate sugera „un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip «fake news»”.

Medicii instigatori riscă să rămână fără dreptul de a profesa

„Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare”, potrivit comunicatului.

Totodată, președintele Colegiului Medicilor semnalează și ceea ce se va întâmpla cu medicii care instigă la nerespectarea normelor medicale.

„În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”, conform sursei citate.