Comisar-șef Florian Eniță: Dincă nu e nebun, are discernământ / Despre presupusa rețea de traficanți: Aș fi vrut să fie un final fericit. Fetele nu mai sunt în viață

Redactor:
Gandul
Comisar-șef Florian Eniță: Dincă nu e nebun, are discernământ / Despre presupusa rețea de traficanți: Aș fi vrut să fie un final fericit. Fetele nu mai sunt în viață
Comisarul-șef Florian Eniță, cel care a coordonat echipa de cercetare la „casa groazei" din Caracal, unde Gheorghe Dincă le-a ucis pe adolescentele Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a declarat că bărbatul de 66 de ani nu e nebun, are discernământ, deci poate să răspundă pentru faptele sale.

„Orice om e predispus să facă o faptă penală, desigur, nu neapărat crima. Fiecare are un prag pe care îl poate depăși la un moment dat, deci se poate întâmpla. Asta nu înseamnă că e nebun.

Modul de operare și cele două victime mă fac să spun că este. Este violator în serie. Am găsit multe probe biologice de act sexual în curte, în locuință. Am aflat că venea frecvent pe acolo cu femei, probabil unele prostituate.

El aducea femei în mod frecvent, cred că s-a întâmplat ceva la un moment dat. Cred că a spus o parte din adevăr atunci când a povestit că Luiza a vrut să plece, a țipat, a lovit-o, i-a fost greu să-i mai dea drumul după ce a sechestrat-o, știind că se va duce la Poliție. A încercat să o țină în continuare, Luiza s-a răzvrătit și a lovit-o tot mai rău până când a omorât-o.

Atâta timp cât nu avem cadavru, nu putem vorbi de leziuni. El susține că nu ar fi vorba de intenție. Eu cred însă altceva. După urmele descoperite prin casă și mașină, după metodele folosite, tind să cred că este crima.

Iar după ce a omorât-o pe Luiza, nu l-a mai deranjat încă un cadavru, avea și metoda.

Era pregătit pentru așa ceva. Mașina lui era modificată. Erau anulate comenzile de acționare a geamurilor electrice din spate, geamurile fumurii, nu se puteau deschide ușile din spate dacă acționa siguranțele. Locul din spate era perfect pregătit. A și recunoscut ca atunci când una dintre victime a refuzat să întrețină relații sexuale a lovit-o și a leșinat pe banchetă. A mai și legat-o cu cureaua”, a declarat polițistul, în interviul acordat ziare.com.

A avut Dincă complici?

Polițistul nu crede că Gheorghe Dincă a avut complici, deoarece este „foarte circumspect”.

Despre Fane Risipițeanu a declarat că e „un alcoolic, care a participat probabil la o orgie sexuală, dar nu neapărat cu cele două fete”.

Polițistul, raportat la „omul” Dincă: Cu o ură fără margini, rămânem cu ea în suflet / Nu suntem roboți

„Aveam grijă să-l hrănim, să-i dăm apă, să nu i se întâmple ceva”, a povestit polițistul.

L-a enervat ceva în timpul CFL?

„Nu i-a plăcut că i-am defrișat practic toată curtea. Aveam nevoie de asta pentru scanare, să vedem unde trebuie să săpăm. Ținea la copacii aceia. Avea tipul lui de sentimente”

Cum ați resimțit presiunea mediatică?

„Câteodată le înțeleg dorința de senzațional, încercau și ei să obțină informații. Dar ne-a deranjat când stăteam și noi și mâncăm așezați direct pe jos, lângă cort, ne-au filmat de pe un coteț. I-am rugat atunci să ne lase și nouă un pic de liniște, măcar la masa”

Ca polițist, cum v-ați simțit în ancheta cazului care a implicat și o culpă sau cel puțin acuzații grave la adresa unor polițiști, de la 112 sau cei la care au fost reclamate disparițiile și care au trimis părinții acasă, să aștepte fata plecată cu Fat Frumos? Ați simțit cumva nevoia să compensați?

„Am aflat că au fost probleme în această privință. Știu că la vremea respectivă era în vigoare un ordin comun care reglementează procedurile în cazul dispariției persoanelor. Acest ordin prevede o serie de activități pe care trebuie să le desfășoare structura de poliție care primește sesizarea.”

Eniță susține că investigația de la Caracal „a ieșit perfect” și nu există nicio posibilitate ca Dincă să nu fie condamnat. Polițistul a ieșit la pensie, dar spune că mai trece pe la colegi, pentru că acolo e un colectiv extraordinar.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide