Comisia SRI se sesizează după înregistrările lui Vlad Cosma: Vrem să știm dacă „Dragoș” e angajat SRI

Redactor:
Liviu Dadacus
Comisia SRI se sesizează după înregistrările lui Vlad Cosma: Vrem să știm dacă „Dragoș” e angajat SRI
Mai multe pe gandul.info

„Legat de scandalul sau, mă rog, lucrurile apărute în spațiul public în ultimele două zile, Comisia s-a sesizat și am hotărât să trimitem către SRI o solicitare sau o întrebare dacă domnul Dragoș la care făcea referire domnul procuror Portocală este un angajat al SRI și dacă da, care era natura relațiilor între SRI și unitatea de parchet de la DNA Ploiești. Ne-am sesizat pentru că am văzut inclusiv în spațiul public o astfel de referire, că Dragoș ar fi fost un ofițer SRI și vrem să știm dacă este adevărat și care era natura acestor colaborări”, a declarat Claudiu Manda, șef al Comisiei de Control al SRI.

Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

La un moment dat, în înregistrare, Mircea Negulescu vorbește cu un anume Dragos pentru a se identifica dacă un număr de telefon este activ și dacă persoana se află în țară. În spațiul public au apărut informații că acesta este un fost șef din cadrul SRI Prahova.

Inchide