COMPONENȚĂ. Parlamentul a votat noul Colegiu Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

COMPONENȚĂ. Parlamentul a votat noul Colegiu Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării
Publicat: 30/06/2020, 17:34

Parlamentul a votat, marți, noua componență a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru următorii cinci ani. Secretarul de stat, Cristian Jura, a obținut cele mai multe voturi favorabile dintre cei șapte viitori membri ai Colegiului.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, au existat 26 de candidaturi inițiale. Doi dintre candidați s-au retras, unul a primit aviz negativ, iar din ceilalți 23 rămași în cursă au fost aleși prin vot 7 membri pentru a alcătui noul Colegiu Director. Acesta va avea un mandat de 5 ani, iar, potrivit numărului de voturi, componența lui va fi următoarea: Cristian Jura (298 de voturi pro/24 împotrivă), Claudia Sorin Popa (295/27), Horia Grama (293/29), Csaba Ferenc Asztalos (288/34), Maria Moța (288/34), Adrian Nicola Diaconu (286/36) și Cătălina Olteanu (271/51).

Colegiul Director este forul care conduce activitatea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Potrivit legii de organizare, acesta este „garant al respectării și aplicării principiului nediscriminării, în conformitate cu legislația internă în vigoare și cu documentele internaționale la care România este parte”. Consiliul are atribuții de prevenire a faptelor de discriminare prin realizarea de campanii de informare, dar are și rolul de mediator al părților implicate în cazuri de discriminare. C.N.C.D. investighează, de asemenea, și sancționează faptele de discriminare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase