Conferință Mediafax Health: Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi

Conferință Mediafax Health: Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi
Publicat: 28/11/2014, 18:50

Boala Cronică de Rinichi (BCR), odată instalată, evoluează cu pierderea treptată și definitivă a funcției renale. Riscul de deces pentru această categorie de pacienți este foarte mare (majoritatea deceselor fiind de cauză cardiovasculară) doar una din cinci persoane afectate de BCR ajungând în stadiul terminal al bolii care impune terapii de substituție a funcției renale. Intervențiile terapeutice pot limita progresia BCR și apariția complicațiilor, pot diminua riscul cardio-vascular sau preveni acutizarea bolii.

Studiul Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi(PREDATORR), demarat în 2013 și realizat de Societatea Română de Nefrologie (SRN) în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, este primul studiu care permite aprecierea cu acuratețe a prevalenței Bolii Cronice de Rinichi în România.

Consecvent misiunii asumate ca leader în dezvoltarea și implementarea programelor de management integrat al Bolii Cronice de Rinichi, a programelor educaționale adresate medicilor și asistenților de diverse specialități implicați în îngrijirea bolii cronice de rinichi și a activităților de conștientizare și educație terapeutică în rândul pacienților, Grupul SofMedica, prin compania International Healthcare Systems (IHS) – Centre de Nefrologie și Dializă, a susținut în calitate de unic sponsor al Societatii Române de Nefrologie desfășurarea studiului PREDATORR, ale cărui date sunt de maximă importanță pentru fundamentarea, elaborarea și implementarea politicilor publice de prevenție și intervenție asupra bolilor cronice cu impact major asupra sănătății, precum și pentru planificarea si alocarea rațională a resurselor sistemului de sănătate din România.

Rezultatele Studiului Național PREDATORR vor fi prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, 3 decembrie, ora 9.30, la Hotelul Radisson, sala Atlas. La eveniment vor participa Vasile Ciurchea, Președinte, CNAS, Prof. Eugen Moța – Vicepreședinte SRN, Prof. Gabriel Mircescu – Viitor Președinte ales al SRN, Prof. Adalbert Schiller – Vicepreședinte SRN, Dr. Dimitrie Capșa – Director Medical al International Healthcare Systems (IHS), Georgios Sofianos – CEO Grup SofMedica.

Principalele teme de discuție abordate vor fi: principalii factori de risc pentru apariția bolii cronice de rinichi; abordarea interdisciplinară a bolii cronice de rinichi; stare de fapt și perspective în problematica bolii cronice de rinichi în România; prezentare și analiză rezultate studiu PREDATORR privind boala cronică de rinichi; prevenția bolii cronice de rinichi și elaborarea unui program de prevenție; Registrul Național al bolnavilor cu BCR aflați în predializă.

Despre Grup SofMedica

Grupul SofMedica activează din 1994 în Sud-Estul Europei (România, Grecia, Bulgaria și Cipru) exclusiv în domeniul medical, oferind tehnologii medicale inovatoare pentru mii de pacienți, precum și servicii medicale specializate pentru pacienții cu afectiuni cornice.

Compania International Healthcare Systems (IHS), membră a Grupului SofMedica, a fost declarată ofertant câștigător al licitației internaționale pentru privatizarea serviciilor de dializă din România, organizată sub supravegherea Băncii Mondiale în anul 2004.

Proiectul de dezvoltare a companiei IHS a început cu deschiderea a două centre de dializă în București și Buzău, în anul 2005, ajungând în prezent la un număr de 14 centre de Nefrologie și Dializă în mai multe orașe din țară. În Strategia de dezvoltare a companiei sunt prioritare managementul integrat al bolilor cronice pe întreg parcursul acestora, educația continuă a profesioniștilor și dezvoltarea de programe educaționale pentru pacienți, pentru a oferi servicii medicale de calitate, moderne, accesibile, cost-eficiente.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Mediafax Talks – Health Conferences” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/boala-cronica-de-rinichi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură...
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Iată ce salariu primesc angajații din marile restaurante fast-food în România
×