Confruntări violente la Atena. Protestatarii au aruncat cu pietre și sticle incendiare, polițiștii au folosit tunuri de apă

Redactor:
Mihaela Stoica
100.000 de oameni au protestat față de noile măsuri de austeritate.

Ciocniri violente au avut loc marți între forțele de ordine și manifestanți în fața Parlamentului de la Atena, unde premierul grec Antonio Samaras a venit să supună la vot noi măsuri de austeritate. Aproape 100.000 de persoane au participat la proteste. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și cu sticle incendiare. Riposta a venit imediat, poliția greacă folosind gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților, inforrmează AFP.

UPDATE 21.20 Protestatarii au plecat rând pe rând din fața Parlamentului, circulația rutieră fiind reluată, potrivit Euronews.

UPDATE 21.00 În Parlament prim-ministrul grec Antonis Samaras a afirmat că va pune în aplicare angajamentele pe care le are cu creditorii internaționali pentru a restabili credibilitatea Greciei. „Votul de astăzi va duce către noi perspective și va salva sistemul banncar”

UPDATE 20. 55 Un mic incendiu a izbucnit în fața legislativului grec, pompierii au intervenit și l-au stins rapid, după cum se arată în imaginile surprinse de camerele de televiziune.

UPDATE 20.50 Un mesaj postat pe Twitter descrie situația din fața Parlamentului de la Atena drept una de război.

UPDATE 20.33 Folosirea excesivă de gaze lacrimogene de către polițiștii greci a învăluit Parlamentul în ceață, după cum se vede dintr-o imagine postată pe Twitter.

UPDATE 20.23 Grecii care aruncau cu sticle incendiare au fugit pe străzile din jurul Parlamentului, după ce au fost dispersați cu gaze lacrimogene și tunuri de apă de către forțele de ordine.

UPDATE 20.22 AFP spune că aproximativ 300 de protestatari sunt implicați în violențe, atacând cu pietre și sticle incendiare.

UPDATE 20.15 Între timp, în Parlament, ministrul de finanțe de la Atena, Yannis Stournaras, a afirmat că toți grecii trebuie să contribuie la salvarea țării, scrie .

UPDATE 20.00 Protestatarii au rupt pietre din pavaj pentru a arunca în polițiștii care încercau să îi disperseze, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

UPDATE 19.40 În afară de gaze lacrimogene , forțele de ordine folosesc și tunuri de apă pentru dispersarea manifestanților, scrie The Telegraph.

Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului pentru a denunța noul pachet de austeritate care urmează să fie supus votului.

Măsurile sunt solicitate de UE și FMI pentru acordarea unei noi tranșe de împrumut Greciei.

Proiectul de lege multianual (2013-2016), într-un singur articol de aproximativ 500 de pagini, se referă atât la creșterea vârstei de pensionare, de la 65 la 67 de ani, cât și la suprimarea salariilor al 13-lea și al 14-lea pentru funcționarii publici.

Totodată, proiectul prevede scăderea anumitor prestații sociale, controlul gestiunii întreprinderilor publice, organizarea sistemului de sănătate sau o reglementare a dreptului muncii.

Creditorii internaționali ai țării, UE și FMI, au cerut adoptarea acestor măsuri, precum și a bugetului de stat pentru 2013, care va trebui votat duminică, aceasta fiind o condiție necesară pentru a acorda Greciei următoarea tranșă de împrumut cu scopul de a o salva de la faliment.

Vom reveni cu amănunte!

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide