Confruntări violente la Atena. Protestatarii au aruncat cu pietre și sticle incendiare, polițiștii au folosit tunuri de apă

Publicat: 12/11/2012, 15:17
Actualizat: 03/09/2019, 01:58

Ciocniri violente au avut loc marți între forțele de ordine și manifestanți în fața Parlamentului de la Atena, unde premierul grec Antonio Samaras a venit să supună la vot noi măsuri de austeritate. Aproape 100.000 de persoane au participat la proteste. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și cu sticle incendiare. Riposta a venit imediat, poliția greacă folosind gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților, inforrmează AFP.

UPDATE 21.20 Protestatarii au plecat rând pe rând din fața Parlamentului, circulația rutieră fiind reluată, potrivit Euronews.

UPDATE 21.00 În Parlament prim-ministrul grec Antonis Samaras a afirmat că va pune în aplicare angajamentele pe care le are cu creditorii internaționali pentru a restabili credibilitatea Greciei. „Votul de astăzi va duce către noi perspective și va salva sistemul banncar”

UPDATE 20. 55 Un mic incendiu a izbucnit în fața legislativului grec, pompierii au intervenit și l-au stins rapid, după cum se arată în imaginile surprinse de camerele de televiziune.

UPDATE 20.50 Un mesaj postat pe Twitter descrie situația din fața Parlamentului de la Atena drept una de război.

UPDATE 20.33 Folosirea excesivă de gaze lacrimogene de către polițiștii greci a învăluit Parlamentul în ceață, după cum se vede dintr-o imagine postată pe Twitter.

UPDATE 20.23 Grecii care aruncau cu sticle incendiare au fugit pe străzile din jurul Parlamentului, după ce au fost dispersați cu gaze lacrimogene și tunuri de apă de către forțele de ordine.

UPDATE 20.22 AFP spune că aproximativ 300 de protestatari sunt implicați în violențe, atacând cu pietre și sticle incendiare.

UPDATE 20.15 Între timp, în Parlament, ministrul de finanțe de la Atena, Yannis Stournaras, a afirmat că toți grecii trebuie să contribuie la salvarea țării, scrie .

UPDATE 20.00 Protestatarii au rupt pietre din pavaj pentru a arunca în polițiștii care încercau să îi disperseze, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

UPDATE 19.40 În afară de gaze lacrimogene , forțele de ordine folosesc și tunuri de apă pentru dispersarea manifestanților, scrie The Telegraph.

Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului pentru a denunța noul pachet de austeritate care urmează să fie supus votului.

Măsurile sunt solicitate de UE și FMI pentru acordarea unei noi tranșe de împrumut Greciei.

Proiectul de lege multianual (2013-2016), într-un singur articol de aproximativ 500 de pagini, se referă atât la creșterea vârstei de pensionare, de la 65 la 67 de ani, cât și la suprimarea salariilor al 13-lea și al 14-lea pentru funcționarii publici.

Totodată, proiectul prevede scăderea anumitor prestații sociale, controlul gestiunii întreprinderilor publice, organizarea sistemului de sănătate sau o reglementare a dreptului muncii.

Creditorii internaționali ai țării, UE și FMI, au cerut adoptarea acestor măsuri, precum și a bugetului de stat pentru 2013, care va trebui votat duminică, aceasta fiind o condiție necesară pentru a acorda Greciei următoarea tranșă de împrumut cu scopul de a o salva de la faliment.

Vom reveni cu amănunte!

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT, după ce o MAȘINĂ s-a...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Adio, restricții! Se întâmplă sâmbătă, 22 ianuarie. „Nu mai este justificat”
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...