Contre în Vrancea, chiar de Ziua Principatelor Române: Toma (PNL) și Oprișan (PSD) se contrazic în prezența lui Orban la inaugurarea unei clădiri! – VIDEO

Contre în Vrancea, chiar de Ziua Principatelor Române: Toma (PNL) și Oprișan (PSD) se contrazic în prezența lui Orban la inaugurarea unei clădiri! – VIDEO
Contre în Vrancea, chiar de Ziua Principatelor Române: Toma (PNL) și Oprișan (PSD) se contrazic în prezența lui Orban la inaugurarea unei clădiri! / Sursă FOTO: captură video - Facebook

În Focșani, de Ziua Unirii Principatelor Române, a fost inaugurată clădirea sediului fostei prefecturi, după aproape 30 de ani de renovări, iar la eveniment a participat și Ludovic ORban, președintele Camerei Deputaților.

Evenimentul nu s-a desafășurat fără incidente. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, și vicepreședintele CJ, Marian Oprișan, nu au ajuns la un consens în ceea ce privește modul în care va fi folosită clădirea după inaugurare.

Pe de-o parte, președintele CJ vrea să dea clădirea în administrare către două universități prestigioase din România – Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, care vor să deschidă mai multe linii de studii la Focşani, potrivit declarațiilor făcute în timpul discursului susținut cu ocazia inaugurării clădirii.

De cealaltă parte, Marian Oprișan, intervenind în discurs, și-a exprimat părerea spunând că varianta președintelui CJ este exclusă, menționând că pe vremea pe când era şef al administraţiei judeţene a propus ca imobilul să fie dat către Palatul Copiilor.

Contre la Focșani de Ziua Unirii Principatelor Române

De asemenea, Oprișan i-a bătut obrazul lui Toma spunându-i că nu a mulțumit PSD-ului pentru realizarea construcției.

La evenimentul de inaugurare al clădirii au participat preşedinte Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, autorităţile locale şi judeţene, dar şi a Înaltpresfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care a şi oficiat o slujbp de sfințire împreună cu un sobor de preoţi.

„162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Un moment decisiv pentru istoria noastră. 24 ianuarie 1859 va rămâne o dată de referință. Astăzi, la Focșani, sărbătorim momentele unice de la mijlocul veacului al XIX-lea!”, a scris Cătălin Toma pe Facebook.

„Istoria ne-a demonstrat că putem fi puternici ca națiune atunci când ne unește un obiectiv comun. În 1859, puternica apropiere culturală și economică dintre Moldova și Țara Românească a fost catalizatorul Micii Uniri. Dezvoltarea și modernizarea statului nou format atunci nu ar fi fost însă posibile fără respectul pentru lege și pentru binele întregii națiuni. Sărbătoarea Unirii Principatelor Române este un bun prilej de reflecție pentru ceea ce ne dorim ca popor pentru viitor, lăsând deoparte diferențele de opinie sau rivalitățile politice. Provocarea actuală o reprezintă dezvoltarea țării în pas cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, reducând decalajele economice sau sociale. Acesta este drumul pe care mi l-am asumat împreună cu echipa guvernamentală pe care o conduc, în deplin respect pentru lege și pentru binele societății”, este o parte din mesajul transmis de Ludovic Orban, prin intermediul unui comunicat de presă, cu ocazia zilei de 24 ianuarie.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
FOTO, Prodanca, apariție interzisă într-un costum de baie ireal de mic! Doar Reghe ar trebui...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a pozat în vacanță și a primit mii de like-uri! Cea mai...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Ce au făcut autoritățile pentru familiile din carterul Andronache, după moartea celor două fetițe. 'S-au...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Grupa de sânge care te face mai sensibil în fața infectării cu SARS-CoV-2
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Reacția ministrului...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide