Controale la două centre comerciale și la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri

Controale la două centre comerciale și la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri
Publicat: 12/07/2013, 11:49
Actualizat: 03/02/2019, 18:56

Polițiștii fac controale la două centre comerciale din Capitală, opresc tirurile cu mărfuri care intră în Capitală și percheziționează locuințele a patru persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 250.000 de euro în domeniul achizițiilor intracomunitare de legume, fructe și produse din carne.

În filtrele instituite în cinci zone de acces în București, respectiv pe A1, la kilometrul 36, pe A2, la kilometrul 20, pe Șoseaua București-Târgoviște, pe Șoseaua București-Giurgiu și Afumați, pe Șoseaua București-Urziceni, polițiștii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziționate intracomunitar și documentele referitoare la prețul, tipul și cantitatea mărfii transportate.

Până la această oră au fost verificate 15 tiruri, fiind ridicate pentru a fi confiscate 30 de tone de piersici, cireșe și caise, iar un camion care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

În cadrul acțiunii sunt verificate și două centre comerciale din Capitală, polițiștii controlând tirurile din care se descarcă mărfurile, pentru a vedea dacă există legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente și beneficiarii finali, în vederea depistării unor eventuale modalități de sustragere de la plata TVA intracomunitar, a precizat sursa citată.

Șase echipe mobile de polițiști preiau informațiile transmise de colegii aflați în filtre și în centrele comerciale cu privire la datele de identificare ale societăților comerciale și merg la sediile sociale ale acestora, pentru a fi făcute verificări în timp real. Polițiștii verifică legalitatea funcționării acestor societăți comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă și al plăților efectuate către furnizorii externi.

De asemenea, polițiștii fac percheziții la domiciliile a patru suspecți de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata TVA intracomunitar, prejudiciul în acest caz depășind 250.000 de euro.

O acțiune similară a avut loc și la 28 iunie, când au fost oprite în trafic 168 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziții intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia și Spania, a precizat sursa citată.

Mijloacele de transport suspecte au fost preluate de echipele mobile pentru efectuarea de verificări la punctele de descărcare din două centre comerciale. În urma verificărilor la societățile comerciale cu puncte de lucru în cele două complexe comerciale, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri alimentare în valoare de 1.445.700 de lei, transportate cu 18 autotrenuri, respectiv 170 de tone de produse congelate din carne, 104 de tone de pepeni și 43 de tone de lămâi. De asemenea, au fost confiscate mărfuri în valoare de 7.200 de lei.

În urma acțiunii din iunie au fost constatate nouă infracțiuni de evaziune fiscală și aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea a 8.000 de kilograme de pepeni, a mai arătat Poliția Română.

Totodată, pe autostrada A2, în timpul unui filtru, au fost identificate două autotrenuri care transportau 66 de tone de ciment, în valoare de 59.400 de lei, pentru care au fost prezentate documente de proveniență falsificate. În acest caz a fost dispusă confiscarea mărfurilor, cercetările fiind continuate de polițiștii Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliția Ilfov, pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma acțiunii din iunie au fost întocmite 10 dosare penale, pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Retragerea lui Piedone. E atacat în propriul fief
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto