CONTROL la Ambulanța Olt, după ce mai mulți angajați s-au infectat cu Covid-19

CONTROL la Ambulanța Olt, după ce mai mulți angajați s-au infectat cu Covid-19
Un copil de 7 ani a fost ucis pe trecerea de pietoni, în comuna ilfoveană Cornetu (FOTO - ilustrativ: Mediafax Foto/Mihai Dăscălescu)
Publicat: 25/05/2020, 18:24

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a dispus, luni, un control la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, după ce 20 de angajați au fost confirmați cu COVID-19, iar alți 30 sunt în izolare la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, decizia a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Astfel, timp de două zile, o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Olt, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) va verifica dacă, pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă, au fost respectate normele şi procedurile.

Primul caz confirmat cu COVID-19 la Serviciul Județean de Ambulanţă Olt a fost al unei asistente medicale care făcea naveta Mioveni-Slatina.

În urma anchetei epidemiologice, alte 19 de persoane au fost testate şi depistate cu noul coronavirus. Angajaţii bolnavi sunt internaţi în spital, iar alţi 30 se află în izolare la domiciliu.

SAJ Olt are 322 de angajaţi în tot judeţul, dar activitatea nu este afectată, cei 50 de angajaţi scoşi din misiuni sunt înlocuiţi de colegii lor de la alte staţii care fac ore suplimentare, potrivit reprezentanţilor instituţiei, citați de Mediafax.

Un număr de 13 angajaţi de la Ambulanţa Olt au rezultat pozitiv pentru COVID-19

Un număr de 13 angajaţi de la Ambulanţa Olt au rezultat pozitiv pentru COVID-19. Toate cadrele medicale au fost testate, după ce un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de DSP Olt, un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt a fost confirmat, în urmă cu o săptămână, cu infecţia COVID-19, astfel că s-a luat decizia testării unui numar de 50 de angajaţi, care au intrat în contact cu acest caz.

Contacţii de familiile persoanelor confirmate vor respecta măsura izolării la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile şi vor fi luate măsuri de curăţenie şi dezinfecţie curentă a tuturor spaţiilor de la SAJ Olt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase