CONTROVERSĂ. ÎPS Teodosie cere deschiderea lăcașelor de cult: Credincioşii se-mbolnăvesc de dorul bisericii! Biserica a fost spitalul tuturor românilor

CONTROVERSĂ. ÎPS Teodosie cere deschiderea lăcașelor de cult: Credincioşii se-mbolnăvesc de dorul bisericii! Biserica a fost spitalul tuturor românilor
ÎPS Teodosie (FOTO: Mediafax Foto)
Publicat: 29/04/2020, 07:53
Actualizat: 07/04/2021, 00:56

ÎPS Teodosie vrea ca deschiderea bisericilor să facă parte din măsurile de relaxare de pe 15 mai, afirmând că lăcașul de cult reprezintă un spital pentru enoriași.

Deși coronavirusul se răspândește din ce în ce mai puternic, iar întâlnirea mai multor oameni într-un spațiu închis precum biserica ar fi foarte periculoasă în pandemie, Prelatul de la Constanța susține că este încălcat dreptul la religiozitate.

„Biserica a fost marginalizată şi încă este. De ce să n-o spunem? Oriunde poţi să mergi: la magazin, la farmacie, la spital, dar l-a biserică n-ai voie să mergi. Credincioşii ne spun aceasta! Sperăm să nu mai avem o astfel de situaţie. Biserica n-a fost pregătită de o asemenea situaţie, să dea un răspuns celor care au emis această ordonanţă, dar Biserica, într-adevăr, este discriminată şi marginalizată“.

„Sunt chiar convins că relaxarea trebuie să înceapă cu Biserica”

După ce în luna martie a împărtășit enoriașii cu aceeași linguriță, în ciuda crizei coronavirusului, ÎPS Teodosie spune că enoriașii se îmbolnăvesc de dorul bisericii.

„Credincioşii nu pot să-şi exercite dreptul lor la religiozitate. Nu s-a pomenit în istorie o asemenea perioadă lungă, chiar de Postul Mare şi de Sfânta Înviere, să fie lipsiţi credincioşii de ceea ce este esenţial pentru ei. Sunt chiar convins că relaxarea trebuie să înceapă cu Biserica, că destul au stat bisericile închise. Credincioşii duc dorul şi spun “, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase