CONTROVERSAT. Polițist constănțean, surprins în trafic încălcând mai multe reguli de circulație! Reacția autorităților – VIDEO

CONTROVERSAT. Polițist constănțean, surprins în trafic încălcând mai multe reguli de circulație! Reacția autorităților - VIDEO
Polițist constănțean, surprins în trafic încălcând mai multe reguli de circulație! Reacția autorităților / Sursă FOTO: Primăria Municipiului Contanța - caracter ilustrativ
Publicat: 07/07/2020, 10:41

Un polițist din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța a încălcat mai multe prevederi ale Codului Rutier în timp ce conducea în Portul Turistic Tomis în data de 6 iunie.

Mașina condusă de polițist este inscripționată cu numele instituției pe care o reprezintă – Direcția Poliției Locale Constanța, relatează Focus Press.

Polițistul nu acordă prioritate pietononilor, deși nu are semnalele de avertizare pornite

În imagini se poate observa cum autoturisul vine dinspre Plaja Modern, pe strada Lebedei, și se îndreaptă spre strada Remus Opreanu. Însă, chiar dacă nu avea viteză, la trecerea de pietoni de lângă Comandamentul Flotei, nu oprește și trece prin fața unui bărbat urmat de un copil care erau deja angajați în traversare din partea sa stângă.

În același timp, un alt bărbat care se pregătea să treacă din partea dreaptă se oprește brusc și ridică mâna și pare că îi transmite ceva.

De asemenea, șoferul polițist intră și pe o stradă cu interzis.

Potrivit Codului Rutier, pentru neacordare prioritate pietoni Art. 135 lit H din RAOUG prevede o amendă de 4-5 puncte amendă și permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile. Pentru intrarea pe interzis, legea prevede alte 2-3 puncte amendă. Cu alte cuvinte, polițistul local este dator la stat cu minim 870 lei sau chiar cu 1.160 lei.

Reprezentanții Primăriei Constanța în subordinea căreia se află Poliția Locală au precizat că se fac verificări interne pentru a se stabili cine se afla la volanul mașinii și apoi se vor lua măsurile ce se impun, potrivit sursei citate.

Polițist făcut KO în București, de un recidivist!

Recent, un alt polițist a devenit cunoscut în mediul online după ce a fost lovit cu pumnul în plină figură de un bărbat recidivist, scandalul izbucnind pe o stradă din Sectorul 4 al Capitalei. „I-a dat perversa de Berceni”, au comentat mulți internauți la filmul devenit viral pe rețelele de socializare.

Sindicatul polițiștilor Europol trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului incidentelor de acest fel. Respectul cetățeanului față de lege s-a tot diluat în ultima vreme, astfel că evenimente precum cel din București nu-i mai surprind pe angajații MAI.

O dovedește întâmplarea din weekend, petrecută undeva în Sectorul 4 al Capitalei. Polițiștii au fost chemați prin apel la 112 deoarece un individ recalcitrant lovea mașinile parcate pe o stradă. Sosiți la fața locului, oamenii legii au dat peste un bărbat pus pe harță, care n-a ezitat să dea cu pumnul în primul polițist apărut în cale. Dintr-o lovitură, acesta a fost la pământ!